1.1

NJË VËLLAU TË RRUGËS, ASHIKUT TË ZHURITUR (poezi)

Spread the love

Sa yje që shuhen njerëzit thonë u shua një jetë
sa herë vet kanë vdekur e nuk kanë pasur dert
zgjohu o njeri shih jetën në vdekjen tënde sterrë
nisu sa më parë dil nga ajo skëterrë.

Bregut të detit një Shemsi Tebriz të pret
nga deti i tokës në oqeanin e qiellit të thërret
ngjitu pas asaj vale që drejt bregut të hedhë
dhe si shkumë e pavlerë në dorë Tebrizi të mbledhë.

Dil nga ç’je bërë dhe bëhu baltë përsëri
bëhu tani për Zot jo më për mëri
Nga zjarri i skëterrës ik si ashik i ri
Ndiz zjarrin e ashkut ik nga kjo pleqëri.

Çdo fije e thinjur në shpresë të të shpjerë
çdo fjalë e dhikrit nga balta të të nxjerrë
kur të bëhesh njeri, i tretur në Nur
s’ke për t’u zvarritur me këmbë e me du’r.

(Revista “Vlera”, nr. 9, nëntor/dhjetor 2013, fq. 47)
There are 74 comments

Add yours
  1. 성인망가

    Hello! This is kind of off topic but I need some guidance from an established blog
    hyperlink to your host I’m not sure why but this web site is loading extremely slow for me“성인망가” I’m thinking about making my own but I’m not sure where to begin.I wonder how so much effort you place to make one of these fantastic informative web site.


Post a new comment