31435518 – a triangle next to the head of a man in agony

TINGUJT QË NDIKOJNË NEGATIVISHT NË DËGJIMIN TUAJ

Spread the love

Vazhdim

Dhimbja e bezdisshme në të dëgjuarit

120 db – Aeroplani Reaktiv
110 db – Diskoteka
110 db – Automjeti të cilin e drejtojmë

Dëmtimet e mundshme të dëgjimit

80 db – Rruga automobilistike gjatë ditës
70 db – Qarkullimi në qytet
60 db – Treni, kositja e barit

Çrregullimi dhe koncentrimi i gjumit

50 db – Rruga në vendbanim
40 db – Rruga në vendbanim gjatë natës
30 db – Tik-taku i orës
20 db – Shushurima e gjetheve
10 db – Frymëmarrja

A keni problem me dëgjimin? Përgjigjuni me po ose jo

 A keni ankesa nga persona rreth jush që televizioni ose radioja juaj ka zë të tepruar?

Po                    Jo

2. A keni problem të përcillni bisedën me disa persona njëkohësisht?

Po                    Jo

3. Ju ndodh shpesh që të kërkoni t’ju përsërisin bisedën se nuk jeni i sigurt nëse e keni dëgjuar?

Po                    Jo

4. A e keni ndjenjën se nuk dëgjoni si më parë?

Po                    Jo

Rezultati

Në qoftë se një pyetje ose më shumë jeni përgjigjur me PO, dëgjimi juaj është dobësuar.

(Redaksia e revistës “Vlera”, nr. 7, nëntor 2011, fq. 45)
There are 81 comments

Add yours

Post a new comment