2.1

BASHKËPUNIMI I TË DY PRINDËRVE NË EDUKIMIN E FËMIJËS

Spread the love

Autor: Prof. Dr. Ekber EJDI

Nëse prindërit në edukimin e fëmijës kanë bashkëpunim dhe pajtim, patjetër do ta arrijnë rezultatin e dëshiruar. Por, nëse ndodh e kundërta, pra nëse kanë mospajtime me njëri-tjetrin, nuk do të arrijnë rezultat të mirë. Fëmija duhet të ketë njohuri për detyrat e tij, në mënyrë që kur babai i thotë ndonjë gjë, nëna ose gjyshja ndonjë gjë tjetër, të mos ngel i hutuar, duke mos ditur si të veprojë. Prindërit janë shembull për fëmijën. Prindërit, duhet të veprojnë në atë mënyrë që vetë fëmija të jetë në gjendje të dallojë dhe përcaktojë sjelljen e mirë dhe atë të keqe. Në shtëpinë, ku prindërit janë të një mendimi të njëjtë, fëmija do të rritet i qetë dhe me sjellje të mirë. Kurse, në atë shtëpi, në të cilën midis prindërve ekziston përçarje, grindje dhe mosmarrëveshje, fëmija do bëhet nevrik, i pamoralshëm dhe i lazdruar.

Edukimi i fëmijëve me anë të veprës e jo të gjuhës

Shumica e prindërve edukimin e konsiderojnë vetëm këshillë, urdhër dhe ndalim. Pikërisht për këtë arsye, në kohën kur fëmija e arrin moshën e adoleshencës dhe e kupton të mirën dhe të keqen, fillon me këshillimin e tij, duke mos pasur parasysh se një veprim i tillë është plotësisht i gabuar. Prindërit duhet ta dinë se edukimi i fëmijës fillon që nga dita e parë e lindjes së tij. Fëmija, me anë të shikimit filmon dhe percepton gjithçka përqark dhe tek ai ndikon çdo sjellje e mirë ose e keqe e prindërve.

Në mënyrë të ngadalësuar, duke u rritur, ai imiton veprat e të rriturve. Fëmija, shikimet e veta i mban vazhdimisht në drejtim të prindërve, sjellja dhe fjalët e tyre, ai e humbet besimin tek ata nëse sheh diçka të keqe. Nëse prindërit dëshirojnë që të kenë një fëmijë të pastër, të zgjuar, dashamirës, të sjellshëm, besimtar dhe bamirës, me anë të veprave duhet t’ia mësojë atij këto vepra të merituara.

Hazret Imam Aliu (a.s.) ka thënë: “Ai i cili është prijës i njerëzve, së pari duhet ta edukojë veten, më pas të edukojë të tjerët me anë të gjuhës, duhet t’ia mësojë sjelljen të tjerëve me anë të sjelljes së mirë të vet”. Ai gjithashtu ka thënë: “Respektoji të rriturit që edhe fëmijët  tuaj t’u respektojnë juve”.

Qëndroni larg konflikteve brenda familjes

Shtëpia është foleja e fëmijës. Fëmija në të ndjen ngrohtësi dhe ndihet i qetë, nëse prindërit janë të afërt dhe dashamirës ndaj njëri-tjetrit, fëmija folenë e gjen të ngrohtë dhe të rehatshme dhe ndihet i qetë dhe i sigurt në të. Në këtë qetësi lulëzojnë talentet dhe potencialet e tij të dhuruara nga Zoti. Kurse grindja dhe konfliktet brenda familjes ambientin e shtëpisë për fëmijët e bëjnë të pasigurt dhe bën që ata të ndihen si zogj pa krahë dhe pendë.

Në kohën gjersa janë të zemëruar dhe grinden me njëri-tjetrin, prindërit nuk janë në dijeni si ndihen fëmijët e tyre! Ata do të dëshironin të largohen nga ajo fole (shtëpia) dhe të bredhin rrugëve e rrugicave, por të tmerruar nga frika struken në një qoshe të shtëpisë dhe vuajnë. Njëri prej kujtimeve më të hidhura të jetës së fëmijëve është shikimi i grindjeve të prindërve. Fëmijët e tillë deri në fund të jetës do të jenë njerëz me komplekse, pesimist, nervoz dhe të hutuar.

Statistikat tregojnë se pjesa dërmuese e fëmijëve rrugaçë dhe të varur nga droga janë pikërisht nga këto familje. Në kohën kur prindërit grinden me njëri-tjetrin, fëmija i gjorë i cili i do të dy prindërit, s’di si të veprojë, cilin prej tyre ta mbrojë, andaj fajëson veten dhe fillon të qajë ose bëhet nervozë dhe zemërak.

Shfaqja e dashurisë gjatë edukimit të fëmijëve

Njeriu është i etur për dashuri. Dashuria ngjall çdo zemër. Çdokush e do veten dhe dëshiron të jetë i dashur dhe për të tjerët. Ai që e kupton se nuk është i dashur për të tjerët ndihet i vetmuar, për këtë arsye gjithnjë është i pikëlluar dhe i hidhëruar. Fëmija është një njeri i vogël dhe për këtë ka më shumë nevojë për dashuri se sa të rriturit. Ashtu siç ka nevojë për ushqim, ka nevojë dhe për dashuri dhe përkëdhelje. Me anë të dashurisë mund ta edukojmë fëmijën në mënyrën më të mirë dhe prej tij të formojmë një njeri të denjë.

Fëmija i cili është rritur në një ambient familjar plot dashuri mund t’i përballojë më lehtë problemet. Fëmija i cili sheh tek prindërit e vet dashuri, gjatë adoleshencës së tij ndihet i mbrojtur, kurse fëmija i cili nuk është rritur me dashurinë e prindërve, është e mundur që në moshën e adoleshencës të anojë nga punët e këqija dhe përdorimi i drogës. Fëmija i cili është rritur në ambient të ftohtë dhe nga ana e prindërve nuk ka pasur dashuri, ndihet i lënë anash dhe i nënçmuar. Ai është i përgatitur për çdo lloj devijimi dhe shtrembërimi.

Zemërimi, inatosja, dhuna, dëshpërimi, ikja nga shtëpia, vetëvrasjet – të gjitha këto i kanë nga rrënjët te mungesa e dashurisë. Një vajzë në letrën e saj shkruan: “Unë meqenëse nuk e kisha dashurinë e prindërve, tani jam një individ me frikë, nervoze, xheloze dhe e dështuar. Gjithnjë ikja nga shkolla dhe tani e kam ndërprerë tërësisht atë

Është e nevojshme që t’i këshillojmë të gjithë prindërit që në asnjë mënyrë të mos i dëbojnë fëmijët nga gjiri familjar. Allahu Lavdiplotë Pejgamberit Musa (paqja qoftë mbi të) i kishte thënë: “Vepra më e mirë është dashuri ndaj fëmijëve”.

I Dërguari i Allahut (paqja qoftë mbi të dhe familjen e tij) ka thënë: “Duhet t’i dashuroni fëmijët tuaj dhe t’i ledhatoni shumë ata; për arsye se për çdo përkëdhelje që u bëni atyre, grada dhe pozita juaj në xhenet do të lartësohet shumë”.

Një burrë, Pejgamberit të Allahut (paqja qoftë mbi të dhe familjen e tij) i kishte thënë: “Deri më tani nuk kam përdhelur asnjë fëmijë”. Kur burri u largua, i Dërguari i Allahut (paqja qoftë mbi të dhe familjen e tij) tha: “Sipas meje, ai është prej banorëve të xhehenemit”.

I Dërguari i Allahut (paqja qoftë mbi të dhe familjen e tij) gjithashtu ka thënë: “Ai i cili nuk shpreh dashuri ndaj fëmijëve nuk është mysliman”.

Imam Aliu (paqja qoftë mbi të) në testamentin e vet ka porositur: “Tregohuni dashuri ndaj fëmijëve dhe respektoni të moshuarit”.

Dashuria ndaj fëmijës është instinkt natyror. Të pakët janë ata prindër që nuk e duan fëmijën e tyre me zemër por kjo nuk mjafton. Fëmija ka nevojë që ta ndiejë dashurinë e prindërve me anë të ledhatimit, përkëdheljes, përqafimit dhe fjalëve plot dashuri. Ndonjëherë fëmija madje dëshiron të luaj me prindërit. Një pjesë e prindërve e shfaqin dashurinë e tyre vetëm deri në kohën kur ai është fëmijë, ndërsa me rritjen e tij tregojnë më pak dashuri ndaj tij dhe pohojnë: Tani është rritur dhe nëse veprojmë në këtë mënyrë do ta llastojmë. Ata mendojnë se njeriu i rritur s’ka nevojë për dashuri dhe përkëdhelje, ndërsa duhet pasur parasysh që një mendim i tillë është plotësisht i gabuar. Fëmija gjatë gjithë jetës i gëzohet dashurisë së prindërve. I Dërguari i Allahut (paqja qoftë mbi të dhe familjen e tij) ka thënë: “Shfaqeni dashurinë që e ndjeni për një person të preferuar”.

(Revista “Vlera”, nr. 7, nëntor 2011, fq. 40-41)

 
There are 1,496 comments

Add yours
 1. assef

  The three-reel slot machine has been a staple of online casinos for some time, offering players a simple form of entertainment. Three-reel slot machines are generally the most popular slot machine available to play, with their simplistic design and layout easy to grasp even for novice gamblers. Taking center stage is the beautiful 3-reel slots interface, which is as good as it gets in terms of interface design. Trying the game for free is really the best way to prepare for winning some real money. Classic casino slots are usually as straightforward as possible, but they can still take some getting used to. The demo version gives you a chance to experiment – something that you can rarely do at a real slot, where each spin costs money. You can try out different bet sizes, and fiddle with the options however much you want. This can actually be quite relaxing from time to time… but slots really aren’t that fun if you are not playing for real wins, of course.
  https://xn--99-lqi3n4aq.com/community/profile/thelmatiffany7/
  Many people don’t realize that Arizona is a major hotspot for casinos. In fact, you’ll find them speckled across the state with a concentration in and around the Phoenix metro. Gila River Resorts & Casinos at Wild Horse Pass is one of the Grand Canyon state’s premier casinos. Before we get into the best online casinos for players in Michigan, let’s talk a little about legality and regulation of online casino. On December 20, 2019, Governor Gretchen Whitmer signed a bill into law legalizing online gambling in the Wolverine State. So, is online gambling legal in Michigan? Yes, but there are some stipulations. Internet gambling is only legal at online casinos that have received a license from The Michigan Gaming Control Board (MGCB). Located inside what feels like an old west saloon, this compact casino is a must stop on any gambling trip. Favoured by the locals, the Black Hawk Station Casino keeps the town of Black Hawk feeling traditional, with the owners running a bar, restaurant and casino there since 1993. The Black Hawk Station is all about the slot games and video machines, with 127 of the latest virtual games keeping the action going long into the night.

 2. Mon

  Ilusium Room Escape (Mataró) Los siguientes son los bonos actualmente disponibles para los jugadores existentes en 888 Tiger casino, no es un buen valor. Solo hay tres símbolos de alto valor a tener en cuenta, sobre todo durante sus apariciones en el póquer de Altas apuestas (ver video arriba). Juegos de casino móvil ganar dinero real 2023 el emocionante juego logró tenernos enganchados a nuestras pantallas durante horas y horas, elija siempre Europea. Compruébelo y asegúrese de tomar la decisión correcta, por extraño que parezca. De hecho, muchos agentes de lotería en línea no aceptan PayPal como fuente de pago. El dinero de la bonificación se puede apostar y apostar, NetEnt ha abordado cada nuevo desafío con una cantidad impresionante de detalles y habilidad. Esto se debe a que los fabricantes de tarjetas rasca y gana plantan tarjetas rasca y gana ganadoras con frecuencia y, lo que ha resultado en títulos con gráficos asombrosos y características inmersivas.
  http://cjdaemin.com/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=27436
  A simple game to play and a difficult one to forget, Live online Baccarat brings you closer to the legendary game. Whether you’re a first-timer or a high roller, the thrills and suspense is unmatched when played in real-time.   El Baccarat es un juego de cartas francesas que en España se denomina también bacarrá, el mismo ha sido regulado para poder ser jugado en línea de forma entretenida y segura. Así que ¡juguemos bacarrá online! Los carretes 2 y 4 también tienen los comodines apilados que aparecen allí, a menudo incluyen herramientas de seguimiento financiero. No hay compromisos, y nos complace anunciar que Leo Vegas es nuestra elección como el casino en línea con retiros más rápidos. La máquina tiene un sistema de premios unilateral, RoyalPanda. En todos los juegos de tragamonedas de este proveedor y en Poltava, ya que se refiere a un jugador novato nuevo en el juego que experimenta una racha ganadora.

 3. joync

  The Mimic is interesting because it provides more story than the average Roblox horror game. It takes four Japanese urban legends and brings them to life while making you the main character. There are currently four stories available, and they’re each unique with intricately crafted details and differentiated monsters. If you want the horror to push things further, Dark Wood is an ideal choice. Dark Wood, created by Morbid Games, is a survival horror game with many levels and maps. As a hero, the player’s task is to collect items along the way in each area, while avoiding the entities standing guard. That’s all you need to know about the best Roblox horror game. Try playing both games for an unforgettable experience. And we hope you enjoy this guide.
  http://fottontuxedo.co.kr/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=69620
  Many people think that playing cool online games is just for entertainment or passing the time. But it turns out, playing also has plenty of benefits for your health and mental wellness. The most obvious benefit is that certain games can relieve stress and anxiety. It’s why many people unwind at the end of a busy day by playing simple and relaxing games like Solitaire or Minesweeper. Depending on your preferences, you could either go for a hosted or self-hosted game. Hosted games give everyone an opportunity to fully immerse themselves in the game and experience it 100%. It is also a great chance to play something new and fun. When it comes to self-hosted activities, they give you a lot of control over the game, as well as enable you to share laughs with your teammates whilst playing well-known games. No matter which game you choose, you can be sure it will be great for your team.

 4. neelO

  Market capitalization or Market cap for short is just another way to measure a cryptocurrencies value, it could indicate the growth potential of a cryptocurrency. It is basically used to indicate how popular a cryptocurrency is. Although market cap may be seen as important to some, it’s importance is often criticized. Note that many people believe cryptocurrencies with a large capitalization are generally considered to be safer investments compared to other cryptocurrencies. Although people are asking is it too Late to Buy Dogecoin today, things seem to be picking up. DOGE has found an extremely strong support at $0.0544, a significant level even before the asset exploded. As a result, it seems likely that the meme coin is waiting patiently to get a basis from the market leader, Bitcoin, prior to beginning another move. 
  https://www.social-bookmarkings.win/270-addresses-cryptocurrency-money
  Now we need to find your Crypto USDC or MATIC wallet address on the Polygon Network. To find this, click on “Crypto Wallet” and then the “Transfer” Button. Select “Deposit” and then select your currency of choice (in this case we will select USD Coin USDC, but you can do this for Polygon MATIC as well) If Coinbase is not available in your area or is unavailable to you, many other centralized exchanges also make it possible to sell Bitcoin or crypto for fiat: To sell crypto through MoonPay directly in Exodus, download Mobile or Web3 Wallet! Paysafe Group (Paysafe) is a leading integrated payments platform. Its core purpose is to enable businesses and consumers to connect and transact seamlessly through industry-leading capabilities in payment processing, digital wallet, and online cash solutions. With over 20 years of online payment experience, an annualised transactional volume of over US $98 billion in 2019, and approximately 3,000 employees located in 12+ global locations, Paysafe connects businesses and consumers across 70 payment types in over 40 currencies around the world. Delivered through an integrated platform, Paysafe solutions are geared toward mobile-initiated transactions, real-time analytics and the convergence between brick-and-mortar and online payments. 

 5. kiz

  Meistens verfügt jede der drei Walzen über drei Icons. So, dass ein 9 x 9 Spielfeld entsteht. Auf diesem Walzenset gibt es der Erfahrung nach 1 bis 5 Gewinnlinien. Die erste liegt waagerecht in der Mitte der Walzen. Zwei weitere mögliche Lines befinden sich waagerecht im oberen und unteren Teil des Walzensets. Die letzten zwei Lines, die bei fortschrittlichen klassischen Slots vorkommen, verlaufen diagonal von oben nach unten und von unten nach oben, beginnend auf Walze eins. Als Freund von Merkur Magie Spielen genießt du bei uns eine Auswahl von über 50 der besten Spielhallen Spiele des deutschen Herstellers. Du kannst zum Beispiel Spielotheken-Hits wie Eye of Horus, Double Triple Chance, Blazing Star oder Joker’s Cap zocken und findest auch unbekanntere Slots wie Tiki Shuffle, Team Action und Spacemen 2 von Merkur.
  https://juliusujrc368023.blogars.com/20820767/gebrauchte-merkur-spielautomaten
  Es gibt unzählige Online Casinos und im Großteil davon kann schon ab 10€ Einzahlung gespielt werden. Außerdem bekommt man deren Willkommensboni auch schon ab dieser Mindesteinzahlung. Für welches der vielen 10 Euro Casinos sollte man sich aber nun entscheiden? Das hängt stark vom Spielangeboit und der Seriosität des Anbieters ab. Die folgende Liste zeigt die meiner Meinung nach besten 10€-Casinos mit tollem Spielangebot und gültiger Glücksspiellizenz: Wenn eine Casinoplattform einen 10 Euro Bonus ohne Einzahlung bietet, dann fast immer nur für Neukunden, die damit gratis Geld erhalten und so das Angebot des Glücksspielportals risikolos testen können. Dadurch erhalten sie eine Vorstellung davon, wie das Portal unter realen Bedingungen funktioniert. Allerdings gilt es, den gratis Casino Bonus von 10 Euro von anderen Bonusangeboten zu unterscheiden, beispielsweise vom Willkommensbonus, bei dem die erste Einzahlung um 50% bis 200% oder mehr erhöht wird.

 6. voF

  If you’re looking for scientific research, Science.gov is a great option. The site provides full-text documents, scientific data, and other resources from federally funded research. After all, writing a paper isn’t like working math problems or reading a chapter of a book. As frustrating as those activities can be, they always seemed more finite than the monumental task of “writing a paper.” You can’t just open the book and start working: you have to brainstorm, research, outline, draft, edit, and add those pesky citations. F1000Research has allowed us to make valuable data available to the broader scientific community. Having specific channels for Bioconductor has made me recommend this venue for Bioconductor workflows and exemplary data analyses. The following paper draws on material originally contained in IMF Working Paper 96 75, “Why Is China Growing So Fast?” by Zuliu Hu and Mohsin S. Khan of the IMF’s Research Department. Rozlyn Coleman prepared the present version. Readers interested in the original Working Paper may purchase a copy from IMF Publication Services ($7.00).
  http://shinternal.dgweb.kr/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=162143
  Our Experienced Professionals Write Custom Essays According to Your Instructions The brief history of physical education would start in just about 1820 when schools focused on gymnastics, hygiene training and care, and development of the human body. Physical education in college happened when college athletics received a major stimulus when a National Collegiate Athletic Association was created in the early twentieth centuries. Late in the twentieth century there was certainly a decline in the commitment to physical education because the growing offering of extra subjects and electives in schools means… Here’s the thing. At Carleton, students don’t make a habit of discussing grades. One of the best things about Carleton is that the culture is very collaborative rather than competitive. But on my first paper, I got *hushed voice* a B. Minus! I was disappointed—I was not used to getting Bs in my favorite subject. Math? Sure. Science? Why not. But writing? And on a paper where I had worked the hardest I had probably ever worked on a single assignment?

 7. abalk

  Slot Layout: toolTips(‘.tooltip_post_id_custom_e8ddf56f8a30b049bc66f696dbda47bd’,’SLOT LAYOUT\\The slot layout is a way to determine the design of a slot, based on the number of rows and reels\. A popular slot layout is 3×5, meaning 3 rows and 5 reels\.’); Keep in mind that average bonus winnings equate to 5x the initial wager. When referring to payouts, the maximum number of coins that can be attained at any given time is 45,135. This will normally require that the player uses the Crystal Charge option that was mentioned earlier. Before moving on to discuss the bonuses and rewards, our Gemix slot review should take a quick look at two other important technical concerns. The slot offers a top payout of 1000x for landing a cluster of fifteen gold star symbols. The heart and moon can both payout up to 200x, the flower up to 100x, the octagon up to 30x, the square up to 15x, the triangle up to 10x, and the rectangle up to 7.5x.
  http://www.gambling-search.net/links_120.html
  Paylines are important, as these are the lines you need to land matching symbols on. New game mechanics have allowed video slots to increase the number of ways-to-win, so that some slots even offer paylines in the thousands e.g Forgotten Island. There are also some that let you choose which paylines you want to be operational during a spin e.g Ancient Fortune Zeus. Net Terminal Income (NTI) is defined as the money put into a VGT minus the credits paid to the player. The State receives 29% of the NTI generated from each licensed VGT (of that, 5% goes to the local municipality). Of the remaining 72% of NTI, a company called Scientific Games receives 0.8513% as compensation for maintaining the Central Communications System (CCS), which all VGTs connect to. Finally, the remainder is divided equally between the Terminal Operator (who owns leases and places the VGTs in locations) and the Licensed Location.

 8. Ram

  Jugar Juegos De Máquinas Tragamonedas 2023 Tärkeä tiedotus ¿Has revisado las puntuaciones y las críticas de los usuarios? ¡Son un gran punto a favor! Pocos se esperan que en una tragamonedas gratis sin registrarse se integren tantos juegos sin necesidad de pagar nada en los primeros intentos. Los juegos de tragamonedas gratis son una sensación. Tärkeä tiedotus Dumb Ways to Die 4 ya disponible: Salva a los frijoles de la muerte a través de divertidísimos minijuegos Es difícil escoger al mejor de tantos proveedores de tragamonedas online, porque cada apostador busca algo diferente. Por ejemplo, si quieres jugar a las tragaperras gratis sin bajar el software, te aconsejamos que empieces por los juegos de tragaperras gratis sin descargar de los mejores proveedores a continuación.
  https://www.my-photo.kr/dragon/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=106800
  Comprobamos los antecedentes de todos los casinos que revisamos para asegurarnos de que tus fondos están seguros. Nos aseguramos de que estos sitios cuenten con las mejores licencias otorgadas por autoridades de juego de confianza. Los pagos seguros también son un signo de casinos en línea seguros que se preocupan por sus jugadores, por lo que daremos puntos a un sitio de juego por tener transacciones bancarias fiables. Debajo de la lista de tragamonedas, es aconsejable dejar de jugar con la máquina y cambiar a otra de inmediato. Que juego de casino móvil es el mejor 2023 el veterano entrenador tiene una joven lista para trabajar, has descubierto por ti mismo que la apuesta máxima en esta tragamonedas en línea es de 500 monedas.

 9. Neoks

  Non necessariamente. Puoi giocare anche senza bisogno di convalidare il tuo conto di gioco tramite l’invio di un documento. Ma potrai farlo solo con i giochi gratuiti con soldi virtuali. Per poter scommettere denaro vero e ritirare le vincite, devi, per legge, inviare un tuo documento valido che provi la tua maggiore età. IL GIOCO È VIETATO AI MINORI E PUÒ CAUSARE DIPENDENZA PATOLOGICA Diventa importante conoscere quali sono i siti di casinò che permettono agli utenti di intrattenersi con un versamento minimo come i casino deposito minimo 1 euro, ma al contempo essere sicuri che la piattaforma sia sicura, abbia una regolare licenza AAMS, ora ADM. In conclusione, per scegliere il miglior bonus di benvenuto scommesse, è necessario considerare le proprie abitudini di gioco: se si gioca poco e con cifre basse, è meglio optare per un bonus con rigioco basso e a lunga spendibilità. Se si gioca spesso e con cifre elevate, qualsiasi bonus può essere una buona scelta, anche se ha un rigioco elevato e una breve spendibilità.
  http://www.ganatw.kr/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=44994
  Può una piattaforma di gioco e scommesse così ricca dimenticarsi di rendersi disponibile per la versione mobile? Assolutamente no! Stanleybet ha deciso di accompagnare i suoi iscritti durante tutte la giornata, presentando due versioni di gioco per smartphone e tablet. Vi è quindi compatibilità con iOS e Android! Siccome mister Google non vuole rendere scaricabili le app di scommesse attraverso il suo store ufficiale, consigliamo di collegarsi via browser al sito, e direttamente sulla piattaforma troverai le versioni scaricabili in pochi minuti. İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) 50. yıl kutlamaları kapsamında, dünyanın önde gelen bale topluluklarından Zürih Balesi’nin Anna Karenina gösterisini… Inoltre, un prestito di 17,5 milioni di euro dovrà anche essere rimborsato alla banca statunitense Goldman Sachs in tre anni. Quindi basta andare per la vittoria ed essere felice con quello che hai vinto, ma alcuni svaniscono in quell’offerta impressionante fin dall’inizio. Parliamoci chiaro, scommettere sul calcio è legale. Per aiutarti, che ti darà un’idea delle possibilità che hai dietro l’angolo. Siamo felici di mostrarvi le diverse possibilità, tutto il testo è in inglese.

 10. Arimb

  – Inspirirano Las Vegas Casino automatima za automate– Automatske vrtnje i brza zaustavljanja– Pravi simulator osjećaja za automate– Besplatne online igre za automate s besplatnim žetonima svaka 3 sata– automati s 3, 4 i 5 koluta u razvoju Unlimited money. Money never goes down. Wizard of Oz Free Slots Casino v172.0.3117 MOD APK (Unlimited Coins) menuThe Greedy Cave is an action-packed RPG game that has been entertaining players for some time now.Recently, the game launched its modified version, the Greedy Cave mod apk 4.0.23 menu.This modified version allows players to access a range of exciting features and benefits that are not available in the original game.From unlimited coins and gems to access to all the levels and characters, this mod apk has it all! Players can now arm themselves with the best weapons and upgrade their skills without any restrictions.The Greedy Cave mod apk 4.0.
  http://yesondvp.co.kr/g5/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=1501
  Value Poker Chips: Dice, 11.5 Gram, $1 White Please Note: Colour shade may vary depending on your viewing screen. If you’re playing Texas Hold’Em Poker or any game that uses chips as a currency, you should know the value of each chip; this can be a bit tricky because most chipsets are unmarked unless you are at a casino or a professional tournament. Please Note: Your message or logo will appear on both sides of your poker chips. 2 color casino poker chips. 40mm(diameter)*3.3mm(thickness), made by ABS embedded metal plate. Multiple oil application and cleaning ensure pure color.  Our Blue Poker Chip On Cards For Gambling give you that cutting edge. Your thoughts will get that much sharper.

 11. waar lasilix kopen zonder recept

  I like the helpful information you supply for your
  articles. I’ll bookmark your weblog and take a look at again here
  regularly. I am quite certain I will be informed lots of new stuff proper right here!
  Good luck for the following!

 12. Windows Rootserver

  I blog often and I truly appreciate your content. Your article has really peaked my interest. I will take a note of your blog and keep checking for new details about once per week. I subscribed to your Feed as well.

 13. acheter noracin en Espagne en ligne

  Hmm it seems like your blog ate my first comment (it was extremely long) so I guess I’ll
  just sum it up what I submitted and say, I’m thoroughly enjoying your blog.
  I too am an aspiring blog writer but I’m still new to the whole thing.
  Do you have any tips for first-time blog writers?

  I’d definitely appreciate it.

 14. du lich canada

  Howdy just wanted to give you a quick heads up andlet you know a few of the images aren’t loading properly.I’m not sure why but I think its a linking issue.I’ve tried it in two different browsers and both show the same outcome.0mniartist asmr

 15. Xbox

  This is my first time pay a quick visit at here and i am genuinely happyto read everthing at single place.my blog :: about his

 16. amiclear US

  This unique blog is without a doubt interesting and besides informative. I have picked a lot of interesting tips out of it. I ad love to return every once in a while. Cheers!

 17. Bybit Exchange

  I was recommended this blog by my cousin. I’m not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my difficulty.You’re wonderful! Thanks!

 18. Ronaldkiree

  If your casino offers free spins, you need to check the terms and conditions of the deal before you start spinning on IGT games. Some free spins bonuses are for specific slots, while others let you choose whichever games you want. If your free spins bonus has a cap and no carve-out for progressive jackpots, then there is no point playing the MegaJackpots. Pazartesi – Cuma: 10.00 – 20.00 New real money gamblers are eligible for sign-up bonuses while playing IGT free slot games and online casinos in 2023. They provide no deposit bonuses, with most others gives free spins promotions for new accounts. Casinos like 888 Casino, LeoVegas, Casumo, and others integrate gambling machines into their bonus programs. Additionally, the 8220;Play Digital8221; demo platform is available for anyone looking to try out IGT games with no deposit for fun. Various IGT slots have their internal bonuses are: https://original.misterpoll.com/forums/133975/topics/340590 Many Three Card Poker games offer a 6 Card Bonus side bet based on the player’s three cards, and the dealer’s combined. A player can fold and still win the 6 Card Bonus side bet. A player needs a minimum of three of a kind to get paid. The bonus wager with a 6.74 house edge pays out about 7.27 of the time. Ultimate Texas Hold’Em features heads-up play against the Dealer. You and the Dealer each receive two (2) cards. You then combine them with five (5) community cards to make your best five (5) card hand. The earlier you bet, the more you can win. The game also offers an optional Trips side bet and a $1 Progressive side bet. It can add a lot of excitement for just a $1 or $5 bet, and it gets the whole table pulling together in a way that blackjack doesn8217;t always.

 19. Rhys

  I am not certain where you are getting your information,
  but great topic. I needs to spend a while finding out much more or
  working out more. Thanks for fantastic info I was looking for
  this info for my mission.

 20. Phrazle

  whoah this blog is excellent i love reading your posts. Keep up the great work! You know, lots of people are hunting around for this info, you can aid them greatly.

 21. buy halo carts online

  Thanks, I have just been looking for information approximately this subject for ages and yours is the best I’ve discovered till now. But, what concerning the conclusion? Are you certain concerning the supply?

 22. Karri

  I blog quite often and I seriously appreciate your content.
  This great article has truly peaked my interest.
  I will take a note of your site and keep checking for
  new information about once per week. I subscribed to your RSS feed as
  well.

 23. Website Design

  Another way to understand the situation is to compare each state’s vaccination rate with its recent daily infection rate. The infection rates in the least vaccinated states are about four times as high as in the most vaccinated states.카지노사이트

 24. comprar suprax con confianza

  Its like you read my mind! You seem to know a lot about this, like you wrote the book in it or something.
  I think that you could do with a few pics to drive the message
  home a bit, but other than that, this is great blog.

  An excellent read. I will definitely be back.

 25. Dor123

  Hey! Do you know if they make any pluginsto protect against hackers? I’m kinda paranoid about losing everything I’ve worked hardon. Any tips?

 26. Sua May Tinh

  What brought this level of popularity to him was that it absolutely was a activity built with terrific effort and hard work.Free Account – New Free Accounts And Passwordsfree accounts

 27. vegas567

  Hello my loved one! I want to say that this article is awesome, great written and come
  with almost all significant infos. I’d like to see extra posts like this .

 28. 2024 year

  I like the helpful info you provide in your articles.I will bookmark your blog and check again here frequently.I am quite certain I’ll learn many new stuff right here!Best of luck for the next!

 29. movie reviews

  Hello, you used to write great, but the last severalposts have been kinda boring? I miss your super writings. Pastfew posts are just a bit out of track! come on!my blog; kebe.top

 30. Bhima Raju Phani Raju

  An interesting discussion is definitely worth comment. There’s no doubt that that you should publish more on this issue, it might not be a taboo matter but generally folks don’t talk about such topics. To the next! Cheers!

 31. Infórmate sobre los precios de reductil en Brasil

  Hi there! I know this is somewhat off topic but
  I was wondering which blog platform are you using for this website?
  I’m getting tired of WordPress because I’ve had issues
  with hackers and I’m looking at alternatives for another
  platform. I would be fantastic if you could
  point me in the direction of a good platform.

 32. Kali

  Link exchange is nothing else except it is just placing the other
  person’s website link on your page at suitable
  place and other person will also do similar in support of
  you.

 33. movers los angeles

  Magnificent beat ! I wish to apprentice whilst you amend your web site, how can i
  subscribe for a weblog web site? The account aided me a acceptable deal.
  I had been tiny bit familiar of this your broadcast provided vibrant clear
  idea

 34. pkvqq

  website ppkv gams atau judi qq poker pkv games merupakan tempat bermain poker online aduqq yang bisa kaamu
  coba hanya bermodalkan 25ribu saja. Registrasi akun judi qq online
  sangat mudah untuk dijalankan sebab pkv sudah didorong html 6 yang bisa dipakai Ԁi perangkat terkini.
  Keamanan akuun judi poker qq pkv Ԁі web qq amat
  ketat dan dijamin tidak akan bocor kemanapun. Jadi tak usah diragukan lagi untuk bermaain ɗi
  situs kontol pkvv games nline terbaik 2023

 35. home wifi viettel

  Nice post. I was checking constantly this blog and I am impressed! Extremely useful info specially the last part 🙂 I care for such information a lot. I was looking for this particular info for a very long time. Thank you and good luck.

 36. about the best forex brokers

  Hello! I know this is kinda off topic but I was wondering which blog platform are you using for this site?
  I’m getting tired of WordPress because I’ve had problems with hackers and
  I’m looking at alternatives for another platform. I would be fantastic if
  you could point me in the direction of a good platform.

 37. Clashofcryptos

  I am not sure where you’re getting your info, but great topic.
  I needs to spend some time learning more or understanding more.
  Thanks for wonderful information I was looking for this info for my mission.

 38. ou trouver ventolin à Tunis

  My partner and I absolutely love your blog and find the majority of your post’s
  to be precisely what I’m looking for. can you offer guest
  writers to write content for yourself? I wouldn’t mind
  creating a post or elaborating on a number of the subjects you write in relation to
  here. Again, awesome weblog!

 39. Lauretta

  It’s really a nice and useful piece of info. I’m gladthat you simply shared this helpful info with us.Please stay us informed like this. Thank you for sharing.

 40. Helpware

  I’m really enjoying the design and layout of your blog. It’s a
  very easy on the eyes which makes it much more enjoyable for me to
  come here and visit more often. Did you hire out a developer to
  create your theme? Great work!

 41. 3gp download xxx video

  After going over a number of the articles on your website, I seriously appreciate your
  technique of blogging. I saved as a favorite it to my bookmark site
  list and will be checking back in the near future. Take a look at my
  website as well and let me know what you think.

 42. emb mit oder ohne Rezept in Deutschland

  My spouse and I absolutely love your blog and find many of your post’s
  to be just what I’m looking for. Does one offer guest
  writers to write content available for you? I wouldn’t mind composing
  a post or elaborating on some of the subjects you write about here.
  Again, awesome blog!

 43. specific requirements

  Hiya! Quick question that’s totally off topic.
  Do you know how to make your site mobile friendly?
  My website looks weird when viewing from my iphone 4. I’m trying to find a
  theme or plugin that might be able to correct this problem.
  If you have any recommendations, please share. Appreciate it!

 44. gia son dulux ngoai troi

  I do not even know the way I ended up here, however I assumed this postwas once good. I do not understand who you are however definitely you’re going to awell-known blogger if you are not already. Cheers!

 45. 1xbet promo code free bet

  I’m extremely impressed with your writing skills as well as with the layout on your blog. Is this a paid theme or did you modify it yourself? Either way keep up the excellent quality writing, it?s rare to see a great blog like this one today..

 46. acquisto di alergit

  Do you mind if I quote a couple of your articles as long as I provide credit
  and sources back to your site? My blog is in the very
  same area of interest as yours and my users would certainly benefit from some of the information you present here.

  Please let me know if this okay with you. Thank you!

 47. казино играть

  Открыв для себя сайт caso-slots.com, я понял, что мир онлайн-казино полон возможностей. Здесь есть все популярные казино, а также список тех, где можно получить бонус на первый депозит. Пора испытать удачу!

 48. Lic

  Still, you can help out the Bitcoin network by contributing the power you have. Theoretically, the network gets more resilient as its computing power grows, so every little bit helps. The foundation that supports and promotes Bitcoin offers free software that allows you to contribute to the network using a home computer. Every time Bitcoin is mined, the cryptographic problem becomes harder to solve, meaning that miners will require a higher hash rate to succeed in earning block rewards. This means that more computing power is needed to earn the same amount of cryptocurrency. Follow The latest Bitcoin mining machines use application-specific integrated circuits (ASICs) specifically programmed for Bitcoin mining to deal with all the computing power needed, explains Patricia Trompeter, CEO of cryptocurrency miner Sphere 3D Corp.
  http://www.yiwukorea.com/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=6203
  If you want to buy GALA Token from a central crypto exchange that lists GALA Tokens, you can buy GALA Tokens on Binance Exchange, one of the crypto exchanges that lists GALA Tokens, by following the steps below: A top exchange in the United States & UK, Uphold is an experienced and extremely innovative trading platform that should be able to meet your needs for trading across a number of cryptocurrencies including Gala Games (GALA). Beyond the ease of use and innovative features within the trading platform, what stands out about Uphold is the credibility it has gained in the industry. With a hot wallet, Gala is stored by a trusted exchange or provider in the cloud and accessed through an app or computer browser on the internet. Any trading exchange you join will offer a free Gala hot wallet where your purchases will automatically be stored. But many users prefer to transfer and store their Gala with a third-party hot wallet provider, also typically free to download and use.

 49. prezzo di ventolin in Uruguay

  Hi there! I know this is kinda off topic but I was wondering which
  blog platform are you using for this site?

  I’m getting tired of WordPress because I’ve had issues with
  hackers and I’m looking at alternatives for another platform.
  I would be great if you could point me in the direction of a
  good platform.

 50. neurontin order online

  First of all I would like to say wonderful blog!
  I had a quick question in which I’d like to ask if you don’t mind.

  I was curious to find out how you center yourself
  and clear your thoughts prior to writing. I have had trouble clearing my thoughts in getting my ideas out.
  I truly do enjoy writing however it just seems like the first 10 to 15 minutes are usually wasted just trying to figure out how to begin. Any ideas or tips?
  Kudos!

 51. keflex disponible en vente libre

  hello there and thank you for your information – I have certainly picked
  up something new from right here. I did however expertise some technical points using this site, as I experienced to reload the web site lots of times previous to I could get it to load correctly.
  I had been wondering if your hosting is OK? Not that I am complaining, but slow loading instances times
  will often affect your placement in google and can damage your
  high-quality score if ads and marketing with Adwords. Well
  I’m adding this RSS to my email and could look out for a lot more of your respective exciting content.
  Make sure you update this again soon.

 52. ai nude porn

  Pretty great post. I just stumbled upon your blog and wished to say that
  I have really loved surfing around your weblog posts.

  In any case I will be subscribing for your rss
  feed and I am hoping you write again very soon!

 53. prezzi di ladivella a Verona

  Admiring the hard work you put into your site and detailed
  information you present. It’s nice to come across a blog every once in a while that isn’t the same unwanted rehashed material.

  Great read! I’ve bookmarked your site and I’m adding your
  RSS feeds to my Google account.

 54. Cua chong chay

  พนันบอลอย่างไรให้ได้เงิน แทงบอลชนะอย่างไรไม่ถูกทุจริต UFABET จ่ายจริงจ่ายไม่ยั้งระบบเข้าใจง่าย เพียงแค่คลิกสมัครก็ทำเงินได้อย่างง่ายๆกับคาสิโนออนไลน์ สบายสุดๆชีวิตชิวๆชีวิตคลูๆทำเงิน สร้างผลกำไรสบายๆจำเป็นที่จะต้องที่ UFABET

 55. Bao gia lap dat kho lanh

  คาสิโนออนไลน์ถือได้ว่าเป็นวิถีทางที่ดีมากๆในการนักเสี่ยงดวงเนื่องมาจากทั้งยังสบายและก็ไม่เป็นอันตราย เล่นที่ไหนตอนไหนก็ได้ซึ่งก็กล่าวได้ว่าคุณสามารถทำเงินได้ตลอดเวลา UFABETได้สะสมทุกเกมไว้คอยคุณแล้วแค่เพียงสมัครเข้ามาก็ทำเงินได้ในทันที

 56. keftab 750 mg verkrijgbaar in Zwitserland

  Hi there! I know this is kinda off topic nevertheless I’d figured
  I’d ask. Would you be interested in exchanging links or maybe guest writing a
  blog post or vice-versa? My blog covers a lot of the same topics as yours and
  I think we could greatly benefit from each other.
  If you happen to be interested feel free to send me an email.
  I look forward to hearing from you! Terrific blog by the way!

 57. Phani raju bhima raju

  Thanks on your marvelous posting! I quite enjoyed reading it, you’re a great author. I will always bookmark your blog and will often come back from now on. I want to encourage yourself to continue your great writing, have a nice day!

 58. liposomal nmn genf20

  Hey! I just wanted to ask if you ever have any trouble with hackers?My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing a few monthsof hard work due to no backup. Do you have any solutions to protect against hackers?

 59. car transport shipping companies

  An impressive share, I simply given this onto a colleague who was simply doing little analysis on this. And then he the fact is bought me breakfast simply because I discovered it for him.. smile. So permit me to reword that: Thnx for any treat! But yeah Thnkx for spending plenty of time to talk about this, I am strongly regarding this and enjoy reading more about this topic. If it is possible, as you grow expertise, can you mind updating your blog site with a lot more details? It is actually extremely a good choice for me. Massive thumb up because of this article!

 60. jun88

  wonderful points altogether, you simply gained a new reader.
  What could you recommend about your post that you made some days
  in the past? Any positive?

 61. met lon man

  I’m not sure where you are getting your information, butgood topic. I needs to spend some time learning more or understanding more.Thanks for great info I was looking for this info for my mission.

 62. Horoscope 2024

  Hello! This is my first visit to your blog! We are a collection of volunteers and starting a new initiative in a community in the same niche. Your blog provided us valuable information to work on. You have done a extraordinary job!

 63. free bet

  I like the valuable info you provide in your articles.I will bookmark your blog and check again here regularly. I’m quite certain I will learn a lot of new stuff right here!Good luck for the next!

 64. hosting radio

  I’m now not sure where you are getting your info, however great topic.I must spend a while studying much more or working out more.Thank you for excellent info I used to be looking for this information for my mission.

 65. bonus code

  Hmm is anyone else encountering problems with the images on this blog loading? I’m trying to figure out if its a problem on my end or if it’s the blog. Any suggestions would be greatly appreciated.

 66. promo code

  A motivating discussion is worth comment. I do think that you should publish more about this subject matter, it might not be a taboo subject but typically people do not discuss such topics. To the next! Cheers!!

 67. promo code

  I blog frequently and I seriously appreciate your information. Your article has really peaked my interest. I am going to bookmark your blog and keep checking for new information about once per week. I subscribed to your RSS feed as well.

 68. beconase von Ärzten empfohlen

  An outstanding share! I have just forwarded this onto a friend who
  was conducting a little research on this. And he actually bought me breakfast simply because I stumbled upon it for him…

  lol. So let me reword this…. Thanks for the meal!!
  But yeah, thanx for spending some time to discuss this topic here on your site.

 69. hosting windows

  Hey! I could have sworn I’ve been to thisblog before but after checking through some of the post I realized it’s new to me.Nonetheless, I’m definitely glad I found it andI’ll be bookmarking and checking back often!

 70. xe nang hang

  I will right away grasp your rss as I can not find your email subscription hyperlink or newsletter service. Do you’ve any? Please let me understand in order that I could subscribe. Thanks.

 71. A1

  What’s Taking place i’m new to this, I stumbld upon this I’ve found It positively helpful and it has aided me out loads.I am hoiping to contribute & help other customers like its aided me.Great job.

 72. carta gartner

  Hey There. I found your blog the usage of msn. That is a very well written article. I’ll make sure to bookmark it and return to learn extra of your useful info. Thanks for the post. I’ll definitely comeback.

 73. self improvement audiobooks

  จบปัญหาริ้วรอย ผิวหย่อนคล้อย อย่างทรงประสิทธิภาพ สร้างความพึงพอใจให้กับผู้หญิงทุกคน ลดริ้วรอย

 74. trička Florant

  I blog often and I genuinely appreciate your content. This great article has really peaked my interest. I will book mark your blog and keep checking for new information about once per week. I subscribed to your Feed as well.

 75. more details

  I am not sure where you’re getting your information, but great topic.I needs to spend some time learning more or understanding more.Thanks for great information I was looking for this infofor my mission.

 76. nude ai ass

  Do you mind if I quote a couple of your posts as long
  as I provide credit and sources back to your weblog?
  My website is in the very same area of interest
  as yours and my users would certainly benefit from a lot of
  the information you provide here. Please let me know if this alright with you.
  Thank you!

 77. Take your investing

  I truly love your website.. Very nice colors & theme.

  Did you create this website yourself? Please reply back as I’m trying to create my
  own website and would like to know where you got this from or exactly what the
  theme is named. Appreciate it!

 78. cocinas

  What’s up i am kavin, its my first time to commenting anyplace, when i read this articlei thought i could also create comment due to this sensible paragraph.

 79. money saving tips

  Hmm is anyone else having problems with the pictures on this blog loading?I’m trying to determine if its a problem on my end orif it’s the blog. Any feedback would be greatly appreciated.

 80. prix du bentyl au Maroc

  We are a group of volunteers and starting a new scheme in our community.
  Your website offered us with valuable info to work on. You have done an impressive job and our
  entire community will be grateful to you.

 81. Mua chuot Hamster

  I do trust all of the concepts you’ve offered on yopur post.They are really convincing and will definitely work. Still, theposts are tooo short for starters. May juszt you please prolong them abit from subsequent time? Thank you foor thepost.

 82. Animal Movie Review

  What’s Going down i am new to this, I stumbled upon this I’ve discovered It positively useful and it has helped me out loads. I hope to contribute & assist different users like its helped me. Good job.

 83. Tonic Greens

  Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a video game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these Second Life articles and blogs

 84. for details

  This particular blog is no doubt cool and besides factual. I have chosen a bunch of helpful tips out of this source. I ad love to return over and over again. Thanks a lot!

 85. check out

  I needed to thank you for this wonderful read!! I definitely enjoyedevery little bit of it. I’ve got you book marked to look at new things you post…

 86. con lan son

  Thank you, I’ve recently been looking for info about this topic for ages and yours is the best I’ve came upon so far. But, what about the conclusion? Are you sure about the source?

 87. con lan son tuong

  Hey just wanted to give you a quick heads up and let you know a few of the pictures aren’t loading correctly. I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different browsers and both show the same outcome.

 88. Herpesyl Review

  I’m extremely impressed with your writing skills and alsowith the layout on your blog. Is this a paid theme or did you modifyit yourself? Either way keep up the nice quality writing, it israre to see a great blog like this one these days.

 89. FlowForce Max

  Thank you for another excellent article. Where else could anybody get that type of info in such a perfect way of writing? I have a presentation next week, and I’m on the look for such information.

 90. for more info

  เวปเดียวจบครบทุกการลงทุนเล่นตรงกับบริษัทแม่ การเงินมั่นคงไม่มีประวัติโกงร้อย เล่นง่าย ไม่ต้องโยกเงิน ฝาก ถอนไม่มีขั้นต่ำถอนได้ไม่จำกัด เล่นง่าย ไม่ต้องโยกเงินมีแอดมินบริการ ตลอด 24 ชม

 91. Galaxy Jumpers

  Aw, this was a really nice post. In concept I wish to put in writing like this moreover – taking time and actual effort to make an excellent article… but what can I say… I procrastinate alot and not at all appear to get one thing done.

 92. Prodentim

  Nice read, I just passed this onto a friend who was doing some research on that. And he just bought me lunch because I found it for him smile So let me rephrase that: Thanks for lunch!

 93. Prodentim

  Hi, I do think this is a great blog. I stumbledupon it 😉 I’m going to revisit yet again since I saved as a favorite it. Money and freedom is the greatest way to change, may you be rich and continue to help others.

 94. Códigos Lucrativos

  When I initially commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a commentis added I get four e-mails with the same comment.Is there any way you can remove people from that service?Cheers!

 95. explore

  Aw, this was a very nice post. Taking the time and actual effort to produce a great article… but what can I say… I hesitate a whole lot and never manage to get nearly anything done.

 96. Fast Lean Pro

  Pretty section of content. I just stumbled upon your blog and in accession capital to assert that I acquire actually enjoyed account your blog posts. Anyway I will be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently quickly.

 97. Bao gia cua thep van go

  Hello there! I could have sworn I’ve been to this blog before but after checking through some of the post I realized it’s new to me. Anyhow, I’m definitely delighted I found it and I’ll be bookmarking and checking back often!

 98. Códigos Lucrativos

  Hello There. I discovered your blog the use of msn. That is a very well written article.I’ll make sure to bookmark it and come back to read extra of your useful information. Thank you forthe post. I’ll definitely comeback.

 99. Billionaire Brain Wave

  This is not to say that encounter is not gained from previous perform. Poker chips are an important part of a sport of poker. He is the only person made it to the final table in 2003 and 2004 consequently.