1.1

Morali

Spread the love

Hyrje

Morali është tërësia e parimeve, e normave dhe e rregullave që janë krijuar e ndryshojnë historikisht në kushte të caktuara ekonomiko-shoqërore dhe që përcaktojnë sjelljen e veprimtarinë e njerëzve në shoqëri; vetë sjellja e qëndrimi i njeriut sipas këtyre parimeve, normave e rregullave.

Morali i bukur

I Dërguari i Allahut, Muhamedi (paqja qoftë mbi të dhe familjen e tij) në lidhje me moralin, ka thënë:

 • Islami është morali i bukur”.
 • Morali i bukur është gjysma e fesë”.

Kurse Imam Aliu (a.s.) për moralin ka thënë:

 • Kapitulli i librit të besimtarit është morali i bukur i tij”.
 • Morali i bukur është rrënja e çdo të mire”.

Imam Xhafer Sadiku (a.s.) për moralin u shpreh:

 • Nuk ka jetë më të mirë se jeta me moral të bukur”.

(“Peshorja e urtësisë (përmbledhje e haditheve)”, përmbledhjen e përzgjodhi: Muhamedi Rej Shehri, përktheu: Besa Bytyqi, botues: “Zehra” Prizren 2010, fq. 204)
There are 2 comments

Add yours
 1. najlepszy sklep

  Wow, fantastic blog layout! How lengthy have you ever been running a blog for?
  you make running a blog look easy. The whole glance of your website is magnificent, let
  alone the content material! You can see similar here ecommerce

 2. sklep online

  Wow, awesome weblog layout! How lengthy have
  you ever been running a blog for? you made running
  a blog look easy. The total glance of your site is wonderful, let alone the content material!
  You can see similar here ecommerce


Post a new comment