23. Mundësia momentale

Shfrytëzimi i drejtë i mundësive momentale

Spread the love

Kur njeriu të besoj në Zotin e Madhërishëm, Ditën e Gjykimit dhe vlerat hyjnore, ai përpiqet që para Allahut të jetë me fytyrë të pastër dhe në Ditën e Gjykimit të jetë subjekt i kujdesit dhe mirësisë së Tij, por gjithçka varet nga ajo se a do të di të vlerësoj vlerat e periudhës së tij jetësore dhe a do të di se si t’i shfrytëzojë, mos vallë do ta arrij qëllimin — lumturinë e përjetshme. Në vazhdim Pejgamberi Fisnik, paqja e Allahut qoftë me të dhe familjen e tij të ndershme, paralajmëron për rrezikun e kryerjes së mëkatit dhe devijimit të rrugës nga pakujdesia, sepse ka mundësi që në atë gjendje njeriut t’i vijë vdekja dhe të niset drejt vendqëndrimit të përjetshëm i turpëruar dhe fatkeq.

(Revista “Vlera”, nr. 27, tetor/nëntor 2018, fq. 18)
There are 73 comments

Add yours
  1. 성인웹툰

    A motivating discussion is definitely worth comment. I believe that you should publish more about this subject, it might not be a taboo subject but generally folks don’t talk about such issues. “성인웹툰” To the next! Many thanks!!Anyone who knows the answer will you kindly respond? Thanx!!


Post a new comment