2.1

Çka i ndodhë trupit tuaj kur hani djegës?

Spread the love

Çka i ndodhë trupit tuaj kur hani djegës?

Ushqimi pikant është i preferuar për shumë persona. Dihet se ky lloj ushqimi stimulon funksionimin e duhur të metabolizmin mirëpo, nëse e teprojmë me ushqim djegëse, këto pesë dëme i ndodhin organizmit tuaj.

1. Dhimbje e madhe e lukthit dhe përkeqësim i ulçerës së stomakut. Nëse përballeni me diçka të tillë, është koha të hiqni dorë ose të reduktoni ushqimin pikant.

2. Barkqitje. Specat djegës irritojnë zorrët dhe kjo bën që ju të përballeni me barkqitje. Në fakt, kjo ju ndodh shumë shpesh personave që e teprojnë me ushqim pikant.

3. Iritim i buzëve. Tharja dhe çarjet e lehta në lëkurën e buzëve janë një tjetër gjë që shkaktohen nga konsumimi i shpeshtë i ushqimit pikant.

4. Probleme me shqisën e shijimit. Ushqimi pikant bën që për pak kohë të mos dalloni shijen e ushqimeve.

5. Djersitja. Konsumimi i vazhdueshëm i ushqimit djegës ju bënë që të djersiteni në mënyrë të vazhdueshme dhe të tepërt.

Redaksia e revistës “Vlera”.
There is 1 comment

Add yours

Post a new comment