auto_26638393_10215150529706143_49452178_n1515229878-750×430

Dhjetë fakte historike që të luajnë nga fiqiri

Spread the love

Në atë që është quajtur Epidemia e Vallëzimit e vitit 1518, shumë njerëz dolën në rrugët e Francës dhe kërcyen për ditë të tëra, mjaft prej tyre deri në vdekje.

2. Në vitet 1950, CIA rrëmbeu dhe torturoi qytetarë të rastësishëm amerikanë për eksperimentim. Këtyre aktivitete iu dha emri i koduar MKULTRA.

3. Banda e Shenjtë e Tebës ishte një ushtri prej 300 burrash në Greqinë e shekullit të 4, e përbërë tërësisht nga çifte homoseksuale. Ideja ishte që ushtarët do të luftonin më shumë për të mbrojtur të dashurit e tyre.

4. Në Kanada deri në vitin 1969 seksi oral ishte i paligjshëm.

5. Në vitin 1962 Shefat e Shtabit të Përgjithshëm miratuan një plan të sulmit të qyteteve amerikane me qellim për të justifikuar luftën me Kubën, por fatmiresisht u refuzua nga Presidenti Xhon F. Kennedy. Ky propozim u quajt Operacioni Northwoods.

6. Astronauti Gordon Cooper, kur kapsula e tij humbi energjine elektrike, përdori vetëm një orë dore, njohuri të modeleve të yjeve dhe vlerësime matematikore për të gjetur kendin e duhur për rikthim.

7. Andrew Jackson ishte i vetmi president i Shteteve të Bashkuara që pagoi plotësisht borxhin kombëtar.

8. Matematikani francez Joseph Furier besonte se mbështjellja në batanije i bënte mirë shëndetit. Ai vdiq pasi u pengua te batanija e vet dhe u rrëzua nëpër shkallë.

9. Në vitet 1500, luftarit Mapuche Galvarino i prenë të dyja duart si ndëshkim për kundërshtimin e spanjollëve. Ai u kthye në atdhe, ngriti një ushtri, dhe luftoi spanjollët me teh shpatash të lidhura ne cungjet e krahëve të tij.

10. Në kohën e tij jeta seksuale e perandorit romak Claudius konsiderohej e pazakontë, sepse ai pëlqente vetëm gratë, jo burrat.
There is 1 comment

Add yours
  1. Suivre le téléphone

    Meilleure application de contrôle parental pour protéger vos enfants – Moniteur secrètement secret GPS, SMS, appels, WhatsApp, Facebook, localisation. Vous pouvez surveiller à distance les activités du téléphone mobile après le téléchargement et installer l’apk sur le téléphone cible.


Post a new comment