Këndim i mrekullueshëm i ajetit të së xhumasë

Spread the love

Këndimi i ajetit kuranor që flet në lidhje me të xhumanë është i kënduar nga mjeshtri i njohur egjiptian i leximit dhe këndimit të Kuranit Fisnik, Shejh ‘Abdul-Basit ‘Abdus-Samed (1927-1988).

Arabisht

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِذَا نُودِيَ لِلصَّلَاةِ مِن يَوْمِ الْجُمُعَةِ فَاسْعَوْا إِلَىٰ ذِكْرِ اللَّـهِ وَذَرُوا الْبَيْعَ ۚ ذَٰلِكُمْ خَيْرٌ لَّكُمْ إِن كُنتُمْ تَعْلَمُونَ

Transliterimi

Jā ej-juhel-ledhīne āmenu idhā nūdije lis-salāti min jewmil-xhumuati fes-‘aw ilā dhikril-lāhi we dherul-bej‘a, dhālikum khajrul-lekum in kuntum ta‘alemūn.

Përkthimi

O ju që besuat, kur bëhet thirrja për namaz, ditën e xhumasë, ecni shpejt për aty ku përmendet Allahu (dëgjojeni hutben, falnie namazin), e lini shitblerjen, kjo është më e dobishme për ju nëse jeni që e dini”. (Surja el-Xhum‘a, ajeti 9)

Dëgjim të këndshëm!
There are no comments

Add yours