qeni

Qeni dhe banorët e shpellës

Spread the love

Ketmerit i kujtohej se si luante rrugëve të gjera të sokakëve të qytetit Aksus, aty ku me nënën e tij jetonin në pallatin e mbretit besimtarë, i cili çdo ditë kujdesej që ai, nëna e tij dhe qentë e tjerë të hanin mih të freskët. (foto 1,)

Pas vdekjes së mbretit besimtarë dhe të mirë në qytetin Aksus,nga dëshira e të shumtëve që donin të bëheshin sundimtar,qyteti u dobësua dhe u pushtua.

Qytetin e pushtoi Dekijanusi ,ai ishte një njeri i trashë dhe pa pikë mëshire,ai kërkonte që atij t’i

përulen dhe sillej me popullin si me kafshët( foto 2,)

Dekijanusi: Mua duhet të më përuleni dhe të më sillni të gjitha ushqimet dhe mallrat tuaja(

foto3,)

Ketmeri:Unë ia dola të shpëtoj ,por nënën dhe mikun tim i zunë,ata u bënë ushqim për njerëzit e

uritur!

Ketmeri: O zoti im ti je më i mëshirshmi,të lus që sonte të më dhurosh një kockë të vogël,

s’mund të durojë më këtë dhimbje në stomak.( foto4,)

Mumini(1):-I dhamë pak ushqim nga ta që do të marrim me vete kur të ikim nga këtu

Mumini (2)-Por qenin me vete s’mund ta marrim,se njerëzit mund t’i zbulojnë planet tona.(foto

5.)

Bariu : -Ty ,të lutemi o Zot ty të falemi e të falënderohemi për pasurit tona!

Dukesh shumë i uritur na merre këtë dhe haje.

Bariu u takua me të gjashtë muminët dhe vendosën të iknin bashkë nga qyteti duke përfshirë

edhe Ketmerin. Bariu u tha se dukej qen besnik dhe mund të ishte rojtar i mire.(foto 6,)

Mumini(1)-Sikur të dinte Dekijanusi se kemi ikur,do dërgonte ushtrinë për të na kërkuar!

Mumini(2)-Të ngremë duart dhe ta lusim Allahun, që të na ruaj nga e keqja e Dekijanusit(foto 7,)

Ushtari:-Të ikurit I Kemi gjetur të vdekur në shpellë!

Dekijanusi:-Ata ia bënë vetes atë që desha t’ua bëjë unë,lërini trupat e tyre të bëhen ushqim për

ujqërit,dhe kjo të mbetet shembull për të tjerët( 8,)

Pas 309 vitesh

Mumini: sikur të kishim fjetur një muaj,çfarë ka ndodhur kështu me ne!

Mumini: jam shumë i uritur le të shkoj dikush të na sjell ushqim!(foto 7)

Bukëpjekësi:-prej nga këto të holla dhe përse rrobat e tua duken kështu?

Njeriu:-na trego nga cili vend ke ardhur,ti je këtu në mesin e besimtarëve të Aksusit,mbreti jonë

është qëllimmirë dhe i do mysafirët.

Bariu:-Por mbreti i këtij qyteti është Dekijanusi i vrazhdë!

Bukëpjekësi: Ku e ke mendjen o njeri Dekijanusi ka vdekur para 300 vjetësh

Njeriu:-Ky është prej atyre të shpellës të cilët Allahu i ringjalli

Bukëpjekësi:-Ta dërgojmë te mbreti ( 9,)

Mbreti :- ku janë të tjerët?(dhe i puth dorën)

Bariu:-në shpellë!

Mbreti urdhëroi që t’i sjellin ata me nderimet më të larta,dhe i emëroi vezirë të tij. Ketmerit iu

ndërtua një shtëpizë e bukur në kopshtin e pallatit ku jetoi i lumtur. (foto 10, )
There are no comments

Add yours