1514582867786.png.832x569_q80_box-186,0,642,270_upscale (1)

Ajetullah Sejjid Ali Hamenei:Lavdëron publikimin e fjalorit të ri të Kur’anit

Spread the love

Udhëheqësi i Revolucionit Islamik, Ajetullah Sejjid Ali Hamenei lavdëroi një fjalor të ri të botuar për jurisprudencën e Kuranit të Shenjtë të përpiluar në 33 vëllime nën patronazhin e Ajetullah Muhammed Vaez-zadeh Hurasani.

Në një koment të botuar të enjten nga zyra e kryetarit, e quajti “Fjalorin për Jurisprudencën e Kur’anit dhe Sekreti i Elekuencës së Tij” dhe tha: “Kam gjetur librin më të mirë se të gjitha ato libra më parë të autorizuar mbi këtë temë”.

“Është e pakrahasueshme; Studiuesit sunitë, veçanërisht egjiptianët që kanë bërë shumë në këtë fushë, nuk kanë ndonjë vepër që është e krahasueshme me këtë, “shtoi ai, sipas Teheran Times.

Udhëheqësi kërkoi që kopjet e fjalorit të dërgoheshin në bibliotekën e Universitetit Al-Azhar në Kajro, Egjipt.

Libri është botuar në arabisht nga Fondacioni i Kërkimeve Islamike në Mashhad.

Ajetullah Vaez-zadehHurasani vdiq në dhjetor të vitit të kaluar në moshën 91 vjeçare. Ai ishte profesor në Universitetin Ferdowsi të Mashhadit dhe themeluesi i Universitetit Islamik Madhahib, një qendër edukimi Islame në Teheran, që ka degë në Zahedan, Sanandaxh dhe Bandar Abbas.

Burimi : IQNA
There are no comments

Add yours