2.1

Gjërat të cilat tërheqin mëshirën e Allahut të Madhëruar

Spread the love

I Dërguari i Allahut (paqja qoftë mbi të dhe familjen e tij) në lidhje me tërheqjen e mëshirës së Allahut të Madhëruar ka thënë:

  • Ekspozohuni mëshirës së Allahut me atë me të cilin Ai ju ka obliguar në të përulurit Atij”.

Imam Aliu (paqja qoftë mbi të) për mëshirën e Allahut thotë:

  • Me të kujtuarit Allahun, zbret mëshira e Tij”.
  • Me mëshirëbërje ndaj të tjerëve zbret mëshira e Allahut”.

(“Peshorja e urtësisë (përmbledhje e haditheve)”, përmbledhjen e përzgjodhi: Muhamedi Rej Shehri, përktheu: Besa Bytyqi, botues: “Zehra” Prizren 2010, fq. 272)
There are no comments

Add yours