Haxhi – Udhëtimi shpirtëror (pjesa e tetë)

Spread the love

Allahu i Madhëruar në Kuranin Fisnik në lidhje me ndërtimin e Qabes thotë:

(Dhe kujto atë kohë) kur Ibrahimi dhe Ismaili ngritën themelet e Qabes (e u lutën): O Zoti ynë! Prano prej nesh (këtë vepër)! Me të vërtetë Ti je Ai, që dëgjon të gjitha dhe që të gjithat i di”. (Surja el-Bekare, 127)

Ky dokumentar i përkthyer në gjuhën shqipe paraqet dhjetë pjesë se si kryhet rituali i Haxhit, dhe çdo pjesë e tij ka 20 deri 30 minuta, dhe përveç historikut të Haxhillëkut tregon se si kryhet në detaje.

Pjesa e tetë e këtij dokumentari zgjat 25 minuta e 10 sekonda dhe paraqet: Qaben, kuptimi i emrit Qabe, konstrikcioni i Qabes, si u ndërtua Qabja, madhësia e Qabes, zgjerimi i oborrit të Qabes gjatë shekujve, vendndodhja e Gurit të Zi, etj. Shikim të këndshëm!

Për të vazhduar shikimin e pjesës së tetë të këtij dokumentari klikoni këtu.
There are no comments

Add yours