1.1

Haxhi – Udhëtimi shpirtëror (pjesa e tretë)

Spread the love

Allahu i Madhëruar në lidhje me adhurimin gjatë Haxhit në Mekke thotë:

Për të qenë të pranishëm në dobitë e tyre dhe që ta përmendin All-llahun në ato ditë të caktuara (në shenjë falënderimi) dhe për që i ka furnizuar me kafshë. Hani pra, prej tyre (kurbaneve) dhe ushqeni të ngushtuarin dhe të varfërin”. (Surja el-Haxh, ajete 28)

Ky dokumentar i përkthyer në gjuhën shqipe paraqet dhjetë pjesë se si kryhet rituali i Haxhit, dhe çdo pjesë e tij ka 20 deri 30 minuta, dhe përveç historikut të Haxhillëkut tregon se si kryhet në detaje.

Pjesa e tretë e këtij dokumentari zgjat 28 minuta dhe paraqet: ritalet e Haxhit, rëndësinë e tavafit gjatë Haxhit, lutjet gjatë tavafit, Sa’ji (ecja mes maleve Safa dhe Merva) etj. Shikim të këndshëm!

Për të vazhduar shikimin e pjesës së tretë të këtij dokumentari klikoni këtu.
There are no comments

Add yours