auto_Screenshot_131518373853-810×489

Miliarderi tregon çelësin e suksesit/ Ja si të bëheni të pasur

Spread the love

Jack Ma, themeluesi dhe CEO i gjigandit kinez të tregtisë së internetit Alibaba di diçka për atë që duhet të ketë sukses, pavarësisht shanseve të gjata.

Ai u rrit i varfër, nuk kaloji provimet e pranimit të tij në universitet (dy herë), dhe u largua nga dhjetëra vende pune. Tani pasuria e tij kap vlerën e 29 miliardë dollarëve.

Kush është merita në suksesin e tij?

Në një bisedë të kohëve të fundit në Forumin Global të Biznesit të Bloomberg, ai shpjegoi se ndërsa koeficienti i inteligjencës (IQ) është sigurisht i dobishëm, po ashtu edhe koeficient emocional (EQ) është gjithashtu i dobishme për të shkuar përpara, hapat e tij në tregimin e pasurisë ishin të mundshme vetëm për shkak se ai kishte një tjetër cilësi jashtëzakonisht të vlefshme – Koeficienti i dashurisë (LQ – quotient of love). “Nëse doni të respektoheni, ju keni nevojë për LQ”, tha ai në forum.

Arma jonë e fshehtë për të mundur makinat: Koeficienti i Dashurisë (LQ)

Është “koeficienti i dashurisë, të cilën makinat kurrë nuk e kanë”, shpjegoi Ma.

“Në një botë të teknologjisë çdo ditë në zhvillim, ajo që do t’ju lejojë të keni sukses nuk është aspak fuqia juaj mendore – kompjuterët do të jenë gjithnjë më të shpejtë dhe më të saktë, në fund të fundit – as nuk është vetëm EQ bazë, si rregullimi i emocioneve tuaja dhe njohja e të tjerëve. Ajo që cakton njerëzit është dashuria. Një makinë nuk ka një zemër, një makinë nuk ka shpirt dhe një makinë nuk ka besim. Qeniet njerëzore kanë shpirtrat, kanë besimin, kanë vlerë, ne jemi krijues, dhe po tregojmë se ne mund t’i kontrollojmë makinat “, këmbënguli ai.
There are no comments

Add yours