29. Sa gota ujë duhet t’i pini nga iftari deri në syfyr!

Sa gota ujë duhet t’i pini nga iftari deri në syfyr?

Spread the love

Mungesa e theksuar e ujit në trup sidomos në vitet kur muaji i Ramazanit qëllon në verë, mundet të jetë e rrezikshme për personat që vuajnë nga gurët në veshka dhe në sistemin e urinimit dhe tek personat që në një periudhë prej 6 muajsh janë raportuar dy gurë në kanalet e urinimit.

Si rrjedhim është e domosdoshme që këta persona të këshillohen patjetër me mjekun para fillimit të Ramazanit dhe nëse vendosin të agjërojnë, patjetër duhet që në periudhën nga iftari deri në syfyr të pinë shumë ujë, sepse mospirja në sasi të pakët e ujit, shkakton përqendrimin e gurëve në kanalet e urinës dhe në veshka dhe si rrjedhim sjell krijimin e gurëve të mëdhenj.

Autorë:

Ali Jazdinezhad dhe
Sejed Ramazan Mohsenpur

Huazuar nga libërthi: “Udhëzues shëndetësor për muajin e bekuar të Ramazanit”, përktheu: Almir Shakollari, botues: “Fondacioni Kulturor Saadi Shirazi”, Tiranë 2002, fq. 25.
There are 11 comments

Add yours
  1. Suivre Téléphone

    Grâce au programme de surveillance parentale, les parents peuvent prêter attention aux activités de téléphonie mobile de leurs enfants et surveiller les messages WhatsApp plus facilement et plus facilement. Le logiciel d’application s’exécute silencieusement en arrière-plan de l’appareil cible, enregistrant des messages de conversation, des émoticônes, des fichiers multimédias, des photos et des vidéos. Il s’applique à tous les appareils fonctionnant sur les systèmes Android et iOS. https://www.xtmove.com/fr/how-to-track-and-read-someones-whatsapp-messages-calls-location/


Post a new comment