1.1

SHPIKJET MUSLIMANE QË FORMËSUAN BOTËN MODERNE (1)

Spread the love

KIRURGJIA

Rreth vitit 1000, mjeku i njohur El-Zahravi publikoi një enciklopedi me 1500 faqe të ilustruara rreth kirurgjisë që u përdor më vonë në Evropë si referencë mjekësore për 500 vitet në vijim. Ndër shpikjet e tij të shumta, El-Zahravi zbuloi përdorimin e Catagut për qepjen e plagëve – paraprakisht duhej një operacion i dytë për të hequr stendat. Ai gjithashtu thuhet se ka kryer operacionin e parë cezarian dhe krijoi pincetat e para.

Vazhdon

(Redaksia e revistës “Vlera”, nr. 18, maj/qershor 2016, fq. 44-45)
There are no comments

Add yours