2.1

SHPIKJET MUSLIMANE QË FORMËSUAN BOTËN MODERNE (2)

Spread the love

Vazhdim

KAFEJA

Tani, pija më e famshme në botën perëndimore është kafeja. Kafeja është rritur për herë të parë në Jemen rreth shekullit IX. Në ditët më të hershme kafeja ndihmonte sufitë të qëndronin gjatë netëve të vona të përkushtimit. Më vonë u sjell në Kairo nga një grup studentësh dhe kështu kafja u shpërnda në tërë Perandorinë. Në shekullin XIII ka arritur në Turqi, kurse në Evropë përdorimi i kafesë filloi tek në shekullin XVI, që u soll nga tregtarët venecian në Itali.

Vazhdon

(Redaksia e revistës “Vlera”, nr. 18, maj/qershor 2016, fq. 45)
There are no comments

Add yours