5.1

SHPIKJET MUSLIMANE QË FORMËSUAN BOTËN MODERNE (10)

Spread the love

Vazhdim

SPITALET

Spitalet siç i njohim sot, me reparte dhe qendra mësimore, vijnë nga Egjipti i shekullit të IX. Qendra e parë mjekësore ishte Spitali Ahmed ibn Tulun, themeluar në vitin 872 në Kajro. Ky spital ka siguruar kujdes pa pagesë për këdo që kishte nevojë, parim ky i bazuar në traditën muslimane për t’u kujdesur për të sëmurët. Nga Kajro, spitale të tilla u shpërndanë në të gjithë botën muslimane.

Vazhdon

(Redaksia e revistës “Vlera”, nr. 18, maj/qershor 2016, fq. 45)
There are no comments

Add yours