3.1

SHPIKJET MUSLIMANE QË FORMËSUAN BOTËN MODERNE (8)

Spread the love

Vazhdim

FURÇA E DHËMBËVE

Profeti Muhamed (paqja qoftë mbi të dhe familjen e tij) e ka popullarizuar përdorimin e furçës së parë të dhëmbëve rreth vitit 600. Duke përdorur një degë të pemës misvak, ai pastronte dhëmbët dhe freskonte frymëmarrjen. Përmbajtjet e ngjashme me misvakun përdoren tani në pastën modern të dhëmbëve.

Vazhdon

(Redaksia e revistës “Vlera”, nr. 18, maj/qershor 2016, fq. 45)
There are no comments

Add yours