2.1

SHPIKJET MUSLIMANE QË FORMËSUAN BOTËN MODERNE (7)

Spread the love

Vazhdim

MUZIKA

Muzikantët muslimanë kanë një ndikim të thellë në Evropë, duke datuar nga koha kur Charlemagne (Karli i Madh, shek. VIII) mundohej të hynte në konkurrencë me muzikën e Bagdadit dhe Kordobës. Ndër instrumentet e shumta që arritën në Evropë nga Lindja e Mesme janë lahuta dhe rababi, paraardhës i violines. Shkallët moderne të muzikës, gjithashtu thuhet të kenë rrjedhur nga alfabeti arab.

Vazhdon

(Redaksia e revistës “Vlera”, nr. 18, maj/qershor 2016, fq. 45)
There are no comments

Add yours