1.1

A janë të mira dietat për fëmijë?

Spread the love

Hyrje

A e keni ditur që ju keni mbajtur dietë gjatë gjithë jetës tuaj? Është e vërtetë, por nuk është ajo që shumë njerëz mendojnë kur e dëgjojnë fjalën dieltë. Dieta juaj përmban të gjitha ushqimet që ju i hani rregullisht, që të qëndroni të shëndetshëm. Pikërisht tani, ju mund të jeni në një dietë të shëndetshme ose jo të shëndetshme. Të konsumosh, pra të hash një ditë të kombinuar me ushtrime të ndryshme, është rruga më e mirë që do të ju ndihmojë juve të ndiheni mirë të shëndetshëm.

Çfarë diete kanë fëmijët?

Disa fëmijë kanë një dietë të ngushtuar, për shkak të alergjive nga produkte të ndryshme, si produktet e qumështit ose të mishit, edhe për arsye të tjera. Por, disa njerëz apo fëmijë ankohen për mbipeshën e tyre dhe kërkojnë me patjetër të mbajnë dieta. Ndoshta edhe ju pyesni veten nëse do të duhej të ishit në dietë!?

Autore: Dardane Kryeziu

(Revista “Vlera”, nr. 6, gusht 2011, fq. 48)
There are no comments

Add yours