39. A mund të agjërojnë të sëmurët nga talasemia (çrregullimi i gjakut)!

A mund të agjërojnë të sëmurët nga talasemia (çrregullimi i gjakut)?

Spread the love

Të sëmurët me talasemi kryesisht nuk kanë pengesë për të agjëruar por të prekurit nga talasemia maxhore, të cilët kanë nevojë për injektim të vazhdueshëm të gjakut nuk duhet të agjërojnë.

Të sëmurëve nga anemia u këshillohet që:

  • Patjetër në programin e tyre ushqimor të përfshijnë ushqime që përmbajnë mish dhe perime.
  • Të konsumojnë në kohë ilaçet e këshilluara nga mjeku.
  • Të mos pinë çaj një orë para dhe dy orë pas ushqimit.
  • Në periudhën mes iftarit dhe syfyrit, të pinë shumë lëngje.

Autorë:

Ali Jazdinezhad dhe
Sejed Ramazan Mohsenpur

Huazuar nga libërthi: “Udhëzues shëndetësor për muajin e bekuar të Ramazanit”, përktheu: Almir Shakollari, botues: “Fondacioni Kulturor Saadi Shirazi”, Tiranë 2002, fq. 28-29.
There are 191 comments

Add yours

Post a new comment