38. Agjërimi i të sëmurëve nga anemia

Agjërimi i të sëmurëve nga anemia

Spread the love

Anemitë shfaqen në lloje të ndryshme. Por më të përhapura janë anemitë që shkaktohen nga mungesa e hekurit. Format e anemisë që nuk shkaktojnë shqetësime në zemër dhe probleme të tjera mund të kurohen me anë të medikamenteve dhe të prekurit nga kjo sëmundje munden qe medikamentet e tyre ti përdorin gjatë iftarit, syfyrit ose në mesnatë dhe si rrjedhim nuk problem me agjërim.

Por anemikët që vuajnë nga mungesa e madhe e hekurit dhe nga çrregullime të tjera sidomos në zemër, është më mirë të mos agjërojnë. Të prekurit nga anemia që vjen si pasojë e kancerit në gjak dhe që kurohen nëpërmjet kimioterapisë apo dializës, në të shumtën e rasteve nuk lejohet të agjërojnë.

Autorë:

Ali Jazdinezhad dhe
Sejed Ramazan Mohsenpur

Huazuar nga libërthi: “Udhëzues shëndetësor për muajin e bekuar të Ramazanit”, përktheu: Almir Shakollari, botues: “Fondacioni Kulturor Saadi Shirazi”, Tiranë 2002, fq. 28.
There are 9 comments

Add yours

Post a new comment