1496938962370.jpg.832x569_q80_box-0,51,640,429_upscale

AJETI PËR DASHURIN DHE RESPEKTIN E EHLI BEJTIT – FAMILJES SË PEJGAMBERIT s.a.a. Surja Shuura, ajeti 23

Spread the love

AJETI PËR DASHURIN DHE RESPEKTIN E EHLI BEJTIT – FAMILJES SË PEJGAMBERIT s.a.a. Surja Shuura, ajeti 23

ذَٰلِكَ الَّذِي يُبَشِّرُ اللَّـهُ عِبَادَهُ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ ۗ قُل لَّا أَسْأَلُكُمْ عَلَيْهِ أَجْرًا إِلَّا الْمَوَدَّةَ فِي الْقُرْبَىٰ ۗ وَمَن يَقْتَرِفْ حَسَنَةً نَّزِدْ لَهُ فِيهَا حُسْنًا ۚ إِنَّ اللَّـهَ غَفُورٌ شَكُورٌ

“Thuaj: Nuk kërkoj për këtë kurrfarë shpërblimi tjetër nga ju, pos dashurisë farefisnore. Ndërsa do t’ia shumëfishoj shpërblimin atij që kryen vepër të mirë, nga se Allahu vërtet fal shumë dhe është mirënjohës.”
Kur u shpall ky ajet dikush e pyeti: “O Pejgamber i Allahut, cili është ai farefis të cilin jemi të obligueshëm të duam dhe respektojmë?”
Pejgamberi s.a.a. u përgjigj: “Fatimja, Aliu dhe dy fëmijët e tyre.”
There are no comments

Add yours