2.2

Çfarë tha Mahatma Gandhi për Imam Husejnin?

Spread the love

Çfarë tha Mahatma Gandhi për Imam Husejnin?

Mahatma Gandhi (1869-1948) ka qenë aktivist indian dhe lider i lëvizjes për pavarësinë e Indisë nga sundimi anglez.

Ai në lidhje me Imam Aliun (a.s.) ka thënë: “I kam studiuar me vëmendje faqet e Qerbelasë dhe u binda se nëse India dëshiron triumfin, ajo duhet të ndjekë jetëshkrimin e Husejnit… Unë mësova nga Husejni se si të triumfoj kur jam i privuar”.

(Redaksia e revistës “Vlera”, nr. 9, nëntor/dhjetor 2013, fq. 6)
There are no comments

Add yours