3.1

Çfarë tha filozofi skocez për Imam Husejnin?

Spread the love

Çfarë tha Thomas Carlyle për Imam Husejnin?

Thomas Carlyle (historian, filozof, kritik, eseist, përkthyes dhe sociolog skocez, 1795-1881) në lidhje me Imam Husejnin (a.s.) ka thënë:

Mësimi më i lartë që mësojmë nga tragjedia e Qerbelasë është se Husejni dhe përkrahësit e tij kishin një besim të patundur në Allahun. Ajo që më mahnit më shumë është triumfi i Husejnit, edhe pse ata që ishin me të ishin të paktë”.
There are no comments

Add yours