3.1

Çfarë tha Purushottam Das Tandon për Imam Husejnin?

Spread the love

Çfarë tha Purushottam Das Tandon për Imam Husejnin?

Purushottam Das Tandon (1882-1962) ka qenë luftëtar i lirisë, politikan indian dhe kryetar i Kongresit Kombëtar të Indisë. Ai në lidhje me Imam Husejnin (a.s.) ka thënë:

Martirizimi i Husejnit më ka dhënë një përshtypje të thellë dhe të dhimbshme që kur isha fëmijë. Unë e di rëndësinë e kësaj kujtese të madhe historike. Kjo sakrificë e lartësuar, si kjo e Husejnit e ka ngritur nivelin e mendimit njerëzor, dhe është e nevojshme që kujtimi për të të zgjasë përjetësisht”.

(Redaksia e revistës “Vlera”, nr. 9, nëntor/dhjetor 2013, fq. 8)
There are no comments

Add yours