1.1

Ç’thotë Imam Aliu rreth lakmisë?

Spread the love

Hyrje

Lakmia është dëshirë e madhe dhe e pangopur për ta pasur vetë diçka a dikë, etje e pashuar për diçka; synim i padrejtë për të pasur diçka me çdo mënyrë.

Hazret Imam Aliu (paqja qoftë mbi të) kur u pyet se çka është lakmia, ai tha:

  • Të fituarit pak, duke humbur shumë”.

Lakmia

Hazret Imam Aliu (paqja qoftë mbi të) rreth lakmisë tha:

  • Lakmia është vuajtje e vazhdueshme”.
  • Lakmia e përul maturinë”.
  • Lakmia është kafshë bartëse e rraskapitjes”.

(“Peshorja e urtësisë (përmbledhje e haditheve)”, përmbledhjen e përzgjodhi: Muhamedi Rej Shehri, përktheu: Besa Bytyqi, botues: “Zehra” Prizren 2010, fq. 151-152)
There are no comments

Add yours