8. Diabetikët a duhet të agjërojnë!

Diabetikët a duhet të agjërojnë?

Spread the love

Në përgjigje të kësaj pyetje duhet thënë se të sëmurët me diabet të cilët mund të kontrollojnë më së miri nivelin e sheqerit në gjak dhe që nuk janë prekur nga sëmundjet të tjera ose thënë ndryshe diabeti nuk ka dëmtuar veshkat, sytë, zemrën dhe organet tjera të trupit, si dhe të sëmurët që nuk konsumojnë insulinë mund të agjërojnë.

Diabetikët duhet të respektojnë po atë regjim që mbanin edhe para Ramazananit. Ata nuk duhet të shtojnë nivelin e kalorive në këtë muaj dhe duhet të kufizojnë konsumin e ushqimeve të ëmbla.

Autorë:

Ali Jazdinezhad dhe
Sejed Ramazan Mohsenpur

Huazuar nga libërthi: “Udhëzues shëndetësor për muajin e bekuar të Ramazanit”, përktheu: Almir Shakollari, botues: “Fondacioni Kulturor Saadi Shirazi”, Tiranë 2002, fq. 23.
There is 1 comment

Add yours

Post a new comment