s-15bb73e014a49d4c501a6e1141387e3bdce80920-1

Fakte të Çuditëshme Mbi Bebet

Spread the love

Bebet janë njerëzore ashtu si pjesa tjetër e jona , por në qoftë se ju shikoni disa nga mënyrat se si ata zhvillohen dhe sillen , kjo mund të japë përshtypjen se ata janë një specie krejtësisht e ndryshme .

Në tremujorin e dytë , për shembull , fetuset rrisin mustaqet . Kjo njollë qimesh , e njohur si lanugo , përfundimisht përhapet për të mbuluar tërë trupin . Pak para lindjes , secila qime shkulet një nga një dhe haet , për të dalë më pas me kakën e parë të foshnjës .

Shija është e ndryshme nga ajo e një njeriu të rritur , gjithashtu . Një i porsalindur ka qeliza shijimi jo vetëm në gjuhë , por edhe në faqet e gojës , bajamet , dhe fundin e fytit .

Bebet kanë sy të mëdhenj , gjithashtu : ndërsa kokat e tyre janë një pjesë e vogël e madhësisë së tyre të rritur , sytë e tyre janë tashmë 75 % e madhësisë maksimale që ata do të mund të arrijnë në moshën e rritur .

Për të ndihmuar me lindjen , kockat e foshnjave nuk kanë përfunduar formimin kur ata hyjnë në botë . Lidhjet mes nyjeve plotësisht do të zhvillohen më vonë , në mënyrë që ata të kenë rreth 100 më shumë eshtra në lindje se ata do të kenë në moshën e rritur .
There are no comments

Add yours