9.1

Ftoi

Spread the love

Pejgamberi Muhamed (paqja qoftë mbi të dhe familjen e tij) në lidhje me ftoin ka thënë:

Konsumimi i ftoit rrit fuqinë dhe heq dobësinë”.

Edhe Ebu Abdullahu (paqja qoftë mbi të) u pyet rreth ftoit, ai tha:

Hani ftua të ëmbël me farën e tij, sepse ajo heq dobësinë dhe pastron barkun”.

Imami (paqja qoftë mbi të) ka thënë:

Ftoi ka një cilësi që nuk mban asnjë fryt tjetër”.

Dikush e pyeti: “Cila është ajo?

Ai tha: “Ftoi e largon dobësinë, kjo është e njohur nga ligjëratat e të Dërguarit të Zotit (paqja qoftë mbi të familjen e tij)”.

(Redaksia e revistës “Vlera”, nr. 13, janar 2015, fq. 38)
There are no comments

Add yours