2.1

Haxhi – Udhëtimi Shpirtëror (pjesa e parë)

Spread the love
 Allahu i Madhëruar në lidhje me Haxhin në Mekke thotë:

Dhe kur ia përgatitëm Ibrahimit vendin e faltores (duke i thënë): “Mos më përshkruaj Mua shok asgjë, dhe pastroje Shtëpinë Time për ata që më vizitojnë, që rrinë aty dhe që përulen dhe që bëjnë namaz. Dhe ftoi njerëzit për në Haxh, do të vijnë ata ty – në këmbë dhe (duke shaluar) në çfarëdo deve; duke ardhur prej të gjitha viseve të largëta”. (Surja el-Haxh, ajetet 26 dhe 27)

Ky dokumentar i përkthyer në gjuhën shqipe paraqet dhjetë pjesë se si kryhet rituali i Haxhit, dhe çdo pjesë e tij ka 20 deri 30 minuta, dhe përveç historikut të Haxhillëkut tregon se si kryhet në detaje.

Pjesa e parë e këtij dokumentari zgjat 27 minuta dhe paraqet: misionin e Haxhit, qëllimin e Haxhit, lutjet gjatë Haxhit, gjërat e lejuara dhe të ndaluara gjatë Haxhit etj. Shikim të këndshëm!

Për të vazhduar shikimin e pjesës së parë të këtij dokumentari klikoni këtu.
There are no comments

Add yours