17425874_1430492497003302_3731004424543035885_n

LINDJA DHE JETA E HZ. FATIMES ( paqja qoftë mbi të)

Spread the love

LINDJA DHE JETA E HZ. FATIMES ( paqja qoftë mbi të)

Autor Ikballe Berisha Huduti
U lind pesë vjet pas shpalljes së Kuranit a. m., ditën e 20-të Xhumadul-Ahir, nga nëna Hatixhja e babai Muhammedi s. a. v. s. Hz. Hatixhja r.a. na rrëfen se kur erdhi koha e lindjes, dërgova të thirrin disa gra kurejshite, mirëpo ato refuzuan të më ndihmonin pasi që isha gruaja e Muhammedit. Megjithatë, kur filloi lindja, katër gra, bukuria dhe butësia e të cilave nuk mund të përshkruhet, hyrën në shtëpi.

E para foli: “Unë jam nëna jote, Hava.
E dyta tha: Unë jam Ummu Kulsum , motra e Musës.
E treta tha: Unë jam Asija Bint Muzahim ( Gruaja e Faraonit),
E katërta tha: Unë jam Merjemja, nëna e Isës, – kemi ardhur të ndihmojë.”

Kur njerëzit dëgjuan se Muhammedit s. a. v. s i lindi vajzë ata i thoshin: ‘O Muhammed tani je pa pasardhës – ebter, nuk ke djalë. Kur të vdesësh, emri yt do të tretet nga faqja e dheut. S’do të ketë njeri për ta vazhduar rrugën tënde.”
Kësi lloj ofendimesh i vinin Muhamedit s. a. v. s., në vend të urimeve, por Allahu, me rastin e lindjes së kësaj vajze të veçantë, i shpalli Pejgamberit s. a. v. s. suren Kevther:

SURETUL EL-KEVTHER
Bismil-lahirr-rrahmanirr-rrahim
INNA EATAJNAKEL KEVTHER
FESAL-LI LI RABBIKE VENHAR
INNE SHANIEKE HUVEL EBTER
Që do të thotë:
SUREJA: MIRËSITË E SHUMTA
Në emër të All-llahut,
Të gjithëmëshirshmit, Mëshirëplotit!

Ne të dhamë ty, me të vërtetë, të mira shumë të mëdha,
Prandaj falu dhe ther kurban për Zotin tënd!
Ai që të urren ty, me siguri, ai është fatprerë.

Kjo është sikur Muhammedit s. a. v. s. t’i ishte thënë se ti e ke humbur djalin, mirëpo Allahu xh. sh. të ka dhënë Fatimen. Ajo është e drejtë dhe e mirë dhe përmes saj do të japim shumë pasardhës. Ajo do të jetë nëna e dymbëdhjetë Imamëve.
There are 2 comments

Add yours
 1. sklep internetowy

  Wow, incredible blog layout! How lengthy have
  you been running a blog for? you made blogging glance easy.
  The whole look of your site is fantastic, let alone
  the content material! You can see similar here sklep

 2. hitman.agency

  Howdy! Do you know if they make any plugins to assist
  with SEO? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but
  I’m not seeing very good gains. If you know of any please share.
  Kudos! You can read similar blog here: Backlink Portfolio


Post a new comment