mola-ali-hazrat-fatima-zehra-wallpaper

MARTESA E IMAM ALIUT a.s. ME FATIMEN s.a.

Spread the love

MARTESA E IMAM ALIUT a.s. ME FATIMEN s.a.

Martesa e thjeshtë dhe pa harxhime të kota e hz. Fatimes është edhe një mësim tjetër i saj për ndryshimin e traditave të gabuara. Ajo u mëson grave që ajo çka është e rëndësishme për familjen është besnikëria, dinjiteti, serioziteti dhe bashkëjetesa në mes burrit dhe gruas.

Dhurata e martesës ishte vetëm 500 dërhem. Pejgamberi s. a.a. e pyeti Aliun a.s.: “Për Allahun, unë nuk kam asgjë që ti nuk di për të. Krejt ajo që posedoj është shpata, mburoja dhe deveja që e shfrytëzoj për ujitje.”
Pejgamberi i propozoi që ta shesë mburojën dhe ato para t’ia dhurojë Fatimes për mehr.
Imam Aliu a.s. thotë: “Për Zotin kurrë nuk e kam zemëruar Fatimen apo detyruar të bëjë diçka që nuk ka dëshiruar. Mirëpo edhe ajo mua kurrë nuk më ka hidhëruar ose refuzuar të më dëgjojë. Në realitet, kur e shikoja, depresioni dhe pikëllimi më hiqeshin nga zemra…”
There are no comments

Add yours