putra-mosque-827413916-59a4ae3922fa3a00107f1b84

Në lavdërim të Zotit dhe bekim të Pejgamberit të Tij

Spread the love

Në lavdërim të Zotit dhe bekim të Pejgamberit të Tij

Imam Ali ibn al-Husayn Zayn al-Abideen (a.s.)

PËRMBAJTJA:

Kur niste lutjen, Imam Zejnu′l-‘Abidini fillonte me lavdërimin dhe lëvdimin e Zotit Fuqiplotë e të Madhërishëm dhe thoshte
Bekim mbi Muhammedin dhe Familjen e tij
Lutje në kërkim të bekimeve mbi mbajtësit e Arshit dhe çdo engjëll të afruar
Lutja e tij në kërkim bekimesh mbi ndjekësit dhe dëshmuesit e të dërguarve
Lutja e tij për vete dhe njerëzit në kujdestarinë e tij
Lutja e tij kur përballej me një detyrë munduese ose kur zbriste fatkeqësi dhe në kohë pikëllimi
Lutja e tij kur lypte strehë nga gjërat e urryera, tiparet e këqija dhe veprat e qortueshme
Lutja e tij në ëndjen për ti lypur falje Zotit
Lutja e tij në të lypurit strehim te Zoti
Lutja e tij në rrëfim dhe kërkim pendese karshi Zotit
Lutja e tij në të kërkuarit nevojave nga Zoti
Lutja e tij kur ndeshte hasmëri ose shihte çfarë si pëleqente te zullumqarët
Lutja e tij kur e gjente sëmundja ose një shqetësim a fatkeqësi
Lutja e tij në kërkim çlirimi nga mëkatet ose përgjërim për falje të mangësive
Lutja e tij kur përmendte Shejtanin dhe kërkonte strehim ndaj tij dhe hasmërisë e hiles së tij
Lutja e tij kur rreziqet zmbrapseshin ose kërkesat plotësoheshin shpejt
Lutja e tij kur lypte ujë në kohë thatësire
Lutja e tij për tiparet morale fisnike dhe veprat kënaqëse për Zotin
Lutja e tij kur diçka e pikëllonte dhe shkeljet e shqetësonin
Lutja e tij në halle, mundime e çështje të vështira
Lutja e tij kur lypte mirëqenie dhe e falënderonte Atë për të
Lutja e tij për prindërit e vet (paqe pastë mbi ta)
Lutja e tij për fëmijët e vet
Lutja e tij kur përmendte fqinjët dhe miqtë
Lutja e tij për kufitarët
Lutja e tij në ikjen të Zoti
Lutja e tij kur i mpakej furnizimi
Lutja e tij për ndihmë në shlyerjen e borxheve
Lutja e tij në përmendje dhe kërkim pendese
Lutja e tij për veten në rrëfim mëkatesh, kur mbaronte lutjen e natës
Lutja e tij në kërkimi e më të mirës
Lutja e tij kur kaplohej ose shihte dikë të kaplohej me turpin e mëkatit
Lutja e tij në kënaqje kur vështronte shokët e kësaj bote
Lutja e tij kur vështronte retë e vetëtimën dhe dëgjonte bubullimën
Lutja e tij në rrëfimin e mangësive në falënderim
Lutja e tij kur kërkonte falje për fajet ndaj shërbëtorëve të Zotit dhe të mbeturit mangut të drejtave të tyre, dhe që qafa t’i çlirohej nga Zjarri
Lutja e tij në kërkim faljeje dhe mëshire
Lutja e tij kur i njoftohej vdekja e dikujt ose kujtonte vdekjen
Lutja e tij në kërkim mbulimi dhe mbrojtjeje
Lutja e tij pas përfundimit të leximit të Kur’anit
Lutja e tij kur shihte hënën e re
Lutja e tij në ditën e ndërprerjes së agjërimit dhe të premten
Lutja e tij Ditën e Kurbanit dhe të premten
Lutja e tij në shtytjen e dredhisë së armiqve dhe largimin e ashpërsisë së tyre
Lutja e tij në frikë
Lutja e tij në përgjërim dhe përulje
Lutja e tij në përgjërim të Zotiti
Lutja e tij në përulje para Zotit Fuqiplotë e të Madhërishëm
Lutja e tij për heqjen e shqetësimeve
Lutja e tij në përmendjen e Familjes së Muhammedit
Lutja e tij në dërgim bekimesh mbi Ademin
Një nga madhërimet e tij të Zotit
There are 85 comments

Add yours
  1. 밤부

    I simply want to say I am just newbie to blogging and site-building and definitely savored this website. Very likely I’m planning to bookmark your site .
    You surely come with outstanding well written articles.“밤부” Thanks a bunch for revealing your website page.
    I really enjoy reading through on this site, it has got fantastic articles .
    Literature is the orchestration of platitudes


Post a new comment