4.1

SHPIKJET MUSLIMANE QË FORMËSUAN BOTËN MODERNE (4)

Spread the love

Vazhdim

UNIVERSITETI

Në vitin 859 një princeshë e re me emrin Fatima al-Firhi themeloi universitetin e parë i cili jepte diploma në Fez, Maroko. Motra e saj, Miriam, themeloi një xhami ngjitur dhe së bashku si tërësi u formua Xhamia el- Karavijjin dhe Universiteti. Ende veprojnë, gati 1,200 vjet më vonë, dhe të mësuarit është në thelbin e traditës islame dhe se historia e motrave El-Firhi duhet të frymëzojë gratë e reja muslimane nga mbarë bota.

Vazhdon

(Redaksia e revistës “Vlera”, nr. 18, maj/qershor 2016, fq. 45)
There are no comments

Add yours