1.1

SI E DËMTOJNË TRURIN USHQIMET ME SHUMË KRIP?

Spread the love

Përdorimi i tepruar i kripës është po aq i dëmtshëm sa i sheqerit. Vazhdimisht zhvillohen studime lidhur me efektet e saj që shkojnë përtej ndikimeve në presionin e lartë të gjakut. Nga eksperimentet e fundit ka rezultuar se kripa dëmton kujtesën dhe të menduarit, pra ajo ka ndikime të drejtëpërdrejta edhe në tru.

Eksperimenti me kripën është zhvilluar te minjtë dhe pas tij, profesori i neurologjisë Costantino Iadecola, ka nxjerrë konkluzionin se kripa sjell problem edhe në memorien e njerëzve. Përdorimi i tepruar i saj do të jetë i dukshëm në vijimësi duke e rënduar gjendjen gjithnjë e më shumë.

Redaksia e revistës “Vlera”.
There are no comments

Add yours