2.1

Si lëngjet e gazuara shkatërrojnë trupin tuaj?

Spread the love

Hyrje

Ky shkrim përfshin gjashtë dëmtime serioze që shkakton në trupin e njeriut konsumimi i lëngjeve të gazuara.

Gjak i dendur: Një lëng i gazuar në ditë rrit sasinë e triglicerideve duke e vështirësuar punën e arterieve.

Dobësi në dhëmb: Acidet fosforike dhe citrike ndryshojnë balancën e PH-së në gojë, duke çuar në erozion të përhershëm të mbështjellësit të dhëmbit.

Skuqje të lëkurës: Disa lëngje të gazuara përmbajnë një pëlhurë apo substancë që parandalon apo pengon shpërthimin e zjarrit e quajtur retardant e përzier me vaj vegjetal (BVO), e cila bën skuqjen dhe çrregullime të nervave të lëkurës.

Plakje e përshpejtuar: Fosfatet dhe acidet fosforike rrisin kohëzgjatjen e tyre mirëpo shkurtojnë tuajën! Ato janë të bashkangjitura me plakjen tuaj të përshpejtuar.

Dëmtim truri: Kur lëngjet janë të përziera me ngjyrë ushqimore dhe me sheqer të rremë diabetic atëherë bëhet toksik për qelizat e trurit.

Sindroma metabolike: Pirja e një lëngu të gazuar në ditë rrit mundësinë e pasjes së sëmundjeve metabolik në 36% dhe po ashtu mundësinë për të pasur diabet në 67%.

(Redaksia e revistës “Vlera”, nr. 12, tetor 2014, fq. 41)
There are no comments

Add yours