6.1

Testi i ngjyrës

Spread the love

Kur keni dyshimin më të vogël tek ndonjë rrobë se a mund të lëshojë ngjyrën apo jo, atëherë bëjeni këtë test.

  • Merreni një pjesë të pambukut, lageni me ujë dhe nga brendia e rrobës vëreni për një kohë 10 minutëshe në ndonjë pjesë ku nuk vërehet aq shumë. Nëse pambuku merr ngjyrë nga rroba, atëherë dërgojeni në pastrim kimik, nëse e keni blerë shtrenjtë, apo nëse nuk ka kushtuar shtrenjtë atëherë lajeni me dorë për të mos i dëmtuar rrobat tjera.

(Përktheu dhe përshtati: H. Ikballe Berisha – Huduti, marrë nga revista “Kuća Stil”, revista “Vlera”, nr. 1, nëntor/dhjetor 2009, fq. 48)
There are no comments

Add yours