Ramazani nata 6

Veprimet e natës së gjashtë të muajit të Ramazanit

Spread the love

Veprimet e natës së gjashtë të muajit të Ramazanit janë:

  • Falen katër rekate dhe lexohet surja el-Fatiha dhe surja el-Mulk.
  • Si kjo ditë, pra me 6 Ramazan të vitit 201 të Hixhrit, u bë betimi i Imam Rizasë (paqja qoftë mbi të).
  • Në këtë natë është mustehab (e pëlqyeshme) të falen dy rekate namaz falënderimi, ku lexohet surja el-Fatiha dhe surja el-Ihlas 25 herë.
  • Në njërin rekat, surja el-Ihlas (apo siç e njeh populli Kul-huvallahu) lexohet 10 herë.
  • Në rekatin e dytë lexohet 15 herë.

Redaksia e revistës “Vlera.
There are no comments

Add yours