Nata para Ramazanit 0

Veprimet e natës së hyrjes në muajin e Ramazanit

Spread the love

Veprimet që duhet të bëhen në natën e hyrjes së muajit të Ramazanit janë:

  • Përpjekje për shikimin e hënës së Ramazanit. Disa dijetarë (teologë) e kanë bërë të obligueshme këtë çështje.
  • Gusli (larja).
  • Katër rekate namaz ku lexohet: Surja el-Fatiha (elhamdulil-lahi) dhe surja el-Ikhlas (kulhuvallahu) 20 herë (d.m.th. në një rekat surja el-Ikhlas lexohet nga 5 herë.)
  • Të lexohet sa më shumë Kur’ani
  • Leximi i lutjeve të llojllojshme.

Redaksia e revistës “Vlera”.
There are no comments

Add yours