0188a5b36acf69a07ba818f64396395a

Budisti dhe prifti

Spread the love

Budisti dhe prifti

Në një ditë me shi, një budist dhe një prift po shkonin së bashku diku.
Rrugës e hasin një grua të alivanosur, të shtrirë në rrugë.
Budisti kishte vazhduar të ecte duke mos e shikuar, sepse sipas tyre ishte e ndaluar të prekesh një femër dhe ky ishte i bindur në rregullat.
Prifti u afrua, e mori në duar dhe e kishte dërguar në anën tjetër. Pastaj, të dy kishin vazhduar rrugën.
Budisti ende mendonte se si mund ta bënte prifti këtë. Se si i shkeli ai rregullat.
Pas pak kohe, nuk kishte duruar dhe i kishte thënë: Duke e dikur që është e ndaluar, si e preke gruan dhe e mbajte në duar atë?
Prifti ia kishte kthyer: Unë e lashë atë aty, kurse ti ende po e mbanë.