1.6

Çfarë tha diplomati anglez në rreth personalitetit të Imam Aliut?

Spread the love

Gerald de Gaury (oficer ushtarak, arabist, historian dhe diplomat anglez, 1897 – 1984) për personalitetin e hazret Imam Aliut u shpreh kështu:

Ai ishte i urtë në këshillim dhe trim në luftim, besnik ndaj miqve e zemërgjerë ndaj armiqve. Ai do të shërbente përgjithmonë si shembulli i fisnikërisë dhe kalorësisë muslimane”.

(Redaksia e revistës “Vlera”, nr. 12, tetor 2014, fq. 38)
There are no comments

Add yours