1.5

Ç’thotë mjeku anglez për Imam Aliun?

Spread the love

Henry Stubbe (mjek, autor dhe dijetar anglez, 1632-1676), rreth personalitetit të Imam Aliut tha:

Ai e urrejtje dynjanë, lavdinë dhe salltanetin e saj, i druhej Zotit shumë, jepte lëmoshë së tepërmi, ishte i drejtë në të gjitha veprimet, i përulur dhe i afrueshëm; me një mprehtësi jashtëzakonisht të shpejtë e zgjuarsi të pazakontë; ai ishte tepër i ditur, jo në ato njohuri që përfundojnë në spekulime por që tejzgjatjen edhe në praktikë”.

(Redaksia e revistës “Vlera”, nr. 12, tetor 2014, fq. 38)
There are no comments

Add yours