1.4

Ç’thotë politikani skocez për Imam Aliun?

Spread the love

Sir William Muir (dijetar i Islamit, drejtor i Universitetit të Edinburgut, Ministër i Jashtëm britanez në Qeverinë Indiane, orientalist dhe politikan skocez, 1819 – 1905): Në lidhje me Imam Aliun ka thënë:

I dhuntisur me intelekt të kthjellët, i ngrohtë në afeksion dhe besnik në miqësi, ai ishte që në vegjëli një zemër dhe shpirt i devotshëm ndaj Profetit. I thjeshtë, i heshtur e jo ambicioz, sundimi i gjysmës së botës që mori në dorë në ditët e vona iu rras me zor e s’u kërkua prej tij”.

(Redaksia e revistës “Vlera”, nr. 12, tetor 2014, fq. 38)
There are no comments

Add yours