3.1

Çfarë tha historiani britanez për Imam Husejnin?

Spread the love

Çfarë tha Çarls Tomas për Imam Husejnin?

Çarls Tomas (1928-2016) ka qenë arkeolog dhe historian britanez. Ai në lidhje me Imam Husejnin (a.s.) ka thënë:

Mësimi më i mirë të cilin e mësojmë nga tragjedia e Qerbelasë është se Imami dhe miqtë e tij kishin një besim të patundur në Allahun. Ata me veprën e tyre kanë dëshmuar se në luftën mes të vërtetës dhe lajthitjes nuk është me rëndësi numri i barabartë i pjesëmarrësve në luftë. Fitorja e Husejnit edhe përkundër asaj se ishte pakicë shkakton habi në mua”.

(Redaksia e revistës “Vlera”, nr. 9, nëntor/dhjetor 2013, fq. 6)
There are no comments

Add yours