4.2

Çfarë tha orientalisti britanez për Imam Husejnin?

Spread the love

Çfarë tha Eduard Braun për Imam Husejnin?

Eduard Braun (1862-1926) ka qenë orientalist britanez. Ai në lidhje me Imam Husejnin (a.s.) ka thënë:

A është e mundur të ekzistoj një zemër e cila me rastin e përkujtimit të Husejnit dhe të Qerbelasë nuk do të mbushet me dhimbje e pikëllim? Madje edhe ata që nuk janë muslimanë nuk mund ta mohojnë pastërtinë shpirtërore e cila ka ngjarë në këtë luftë islamike nën flamurin e Islamit”.

(Redaksia e revistës “Vlera”, nr. 9, nëntor/dhjetor 2013, fq. 6)
There are no comments

Add yours