5.1

Çfarë tha shkrimtari britanik për Imam Husejnin?

Spread the love

Çfarë tha Frederik Xhejms për Imam Husejnin?

Sir Frederik Xhejms (1806-1901) ka qenë shkrimtar i njohur britanez. Ai në lidhje me Imam Husejnin (a.s.) ka thënë:

Mësimi i Imam Husejnit dhe secilit hero dhe dëshmor tjetër në këtë botë janë dëshmi se në të ekziston parimi i përjetshëm i drejtësisë, dashurisë dhe solidarësisë i cili nuk pranon ndryshime, dhe që gjithashtu na bënë me dije se sa herë që ofrohet rezistencë me qëllim të ruajtjes së këtyre virtyteve dhe kur njerëzit këmbëngulin në rrugën e tyre, këto parime kurrë nuk do të shuhet në këtë botë”.

(Redaksia e revistës “Vlera”, nr. 9, nëntor/dhjetor 2013, fq. 6-7)
There are no comments

Add yours