1.8

Çfarë tha historiani anglez në lidhje me Imam Aliun?

Spread the love

Charles Mills (historian i shquar anglez, 1788-1826) për hazret Imam Aliun i tha këto fjalë:

Si kryetar i fisit hashimij dhe kushëri e dhëndër i atij që arabët respektonin, duket e mahnitshme se si Aliu nuk u vendos kalif menjëherë pas vdekjes së Muhamedit. Përparësive të lindjes dhe martesës së tij iu shtua miqësia e Profetit. Djali i Ebu Talibit ishte ndër myslimanët e parë dhe titulli i preferuar i Muhamedit për të ishte Haruni i Musait të dytë. Mjeshtëria e tij si orator dhe syri i patrembur i tij si luftëtar ishte mirënjohës i një kombi, kurajë në gjykim e të cilit ishte virtyt ndërsa gojëtaria urti”.

(Redaksia e revistës “Vlera”, nr. 12, tetor 2014, fq. 38)
There are no comments

Add yours