4.1

Çfarë tha Pejgamberi s.a.a. për lutjen?

Spread the love

Çfarë tha Pejgamberi s.a.a. për lutjen?

Pejgamberi Muhamed (paqja qoftë mbi të dhe familjen e tij) në lidhje me lutjen ka thënë:

* “Lutja është thelbi i adhurimit (ibadetit), askush që lutet nuk do të pësoj”.

* “Lutja është arma e besimtarit, shtylla e besimit dhe drita e qiellit dhe e tokës”.

* “Më i pafuqishmi nga njerëzit është ai i cili nuk është në gjendje të bëj lutje”.

* “Ibadeti (adhurimi) më i vlefshëm është lutja. Kur Allahu e lejon robin të bëj lutje, Ai ia hap dyert e mëshirës. Në të vërtetë, kush e bën lutjen, ai nuk vuan”.

(“Peshorja e urtësisë (përmbledhje e haditheve)”, përmbledhjen e përzgjodhi: Muhamedi Rej Shehri, përktheu: Besa Bytyqi, botues: “Zehra” Prizren 2010, fq. 220-221)
There is 1 comment

Add yours
  1. 3693

    I just luke tthe helpful info yoou supply forr your articles.
    Iwill bookmark your blog and check onche mofe here regularly.
    I’m farly certain I wiull bbe informed a lot of neew stuiff right right here!
    Good luck for tthe next!


Post a new comment